1. Pitanje broj: #51416

    Postovani profesore, molila bih vas da mi objasnite sta je sistemsko oboljenje sy sjogren 4, i tu nadbubrezne zlezde. Da li sa ovom dijagnozom mogu da se obradim za invalidsku penziju? Tenutno imam bolove u predelu stomaka, oticanje i zarenje u ustima, bolove u kostima. Sta mi preporucujete? Imam jos i splenomegaliu. Rezultat tu je 16x25mm. Slezina je 15. 8mm. Unapred zahvalna!

    Odgovoreno: 28. 01. 2010.
    • Poštovana,
      Radi se o autoimunom oboljenju koje najčešće zahvata žlezde oka i u usne duplje, ali može biti udruženo i sa drugim reumatskim ili sistemskim bolestima. . Možete se obraditi za ik a mišljenje o radnoj sposobnosti zavisi od prisustva ostalih bolesti (pre svega vrste tu nadbubrežne žlezde, eventualnih oboljenja koja su udružena sa prethodnim) i radnog mesta, odnosno od zahteva i štetnosti na vašem radnom mestu.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #51416

    • Imam 20 godina, i imam bolove na desnu stranu stomaka ponekad me ukoči u nogu. Da li je to slepo crevo? Odgovorite mi molim vas!

    • Doktore ili doktorka, muči me stomak, na desnu stranu imam bolove i ponekad me ukoči u nogu. Da li se radi o slepom crevu i šta da radim. Odgovorite mi mnogo se plašim!

Ostavite komentar