Prof. dr Jovica Jovanović

Prof. dr

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Prof. dr Jovica Jovanović, Prof. dr

Telefon za zakazivanje

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 30

 1. Radim u opštini u matičnoj službi, operisala sam diskus prije dvije godine, pa me interesuje da li ovo oboljenje spada u profesionalno oboljenje? I kako to mogu utvrditi?

  Odgovoreno: 03. 03. 2010.
  • Prof. dr Jovica Jovanović

   Poštovana,
   Diskus hernija ne spada u grupu profesionalnih oboljenja
   Pozdrav

 1. Zanima me za c kategoriju, kada se vadi krv, za lekarsko uverenje, sta se tacno tu proverava? Hvala

  Odgovoreno: 25. 02. 2010.
  • Prof. dr Jovica Jovanović

   Poštovani,
   U skladu sa vazecim pravilnikom, koji ce uskoro biti promenjen i usaglasen sa novim zakonom o bezbednosti u saobracaju, proverava se za sada krvna slika i nivo secera u krvi.
   Pozdrav

 1. Postovani profesore, molila bih vas da mi objasnite sta je sistemsko oboljenje sy sjogren 4, i tu nadbubrezne zlezde. Da li sa ovom dijagnozom mogu da se obradim za invalidsku penziju? Tenutno imam bolove u predelu stomaka, oticanje i zarenje u ustima, bolove u kostima. Sta mi preporucujete? Imam jos i splenomegaliu. Rezultat tu je 16x25mm. Slezina je 15. 8mm. Unapred zahvalna!

  Odgovoreno: 28. 01. 2010.
  • Prof. dr Jovica Jovanović

   Poštovana,
   Radi se o autoimunom oboljenju koje najčešće zahvata žlezde oka i u usne duplje, ali može biti udruženo i sa drugim reumatskim ili sistemskim bolestima. . Možete se obraditi za ik a mišljenje o radnoj sposobnosti zavisi od prisustva ostalih bolesti (pre svega vrste tu nadbubrežne žlezde, eventualnih oboljenja koja su udružena sa prethodnim) i radnog mesta, odnosno od zahteva i štetnosti na vašem radnom mestu.
   Pozdrav

 1. Dijagnoza je gonarthrosis bill gravis na listi sam za operaciju na bolovanju sambila 4 meseca i sada sam poslata na posao jer nemogu dame drze na bolovanju jer se nezna datum operacije oba kolena. Posto radim u bolnici kao kuvar i to po 12 sati sto mi prestavlja tegobe jer nemogu toliko stajati sporo se krecem imam stalno bolove, ako cucnem nemogu dase ispravim. Zanima me dali mogu da dobijem potvrdu za lakse radno mesto i kome treba daseobratim kakve su sanse za invalidsku komisiju imam 31 god. Staza a starosti 50. Molim vas dajte mi savet sta da radim. Bolovanje mi nedaju a ja nisam sposobna 12 sati da obavljam normalno svoje obaveze na poslu. Sada sam na godisnjem odmoru jer sam bila jedan dan na poslu i nisam mogla raditi. Sada trenutno primamnekcije za bolove. Molim vas dajte mi savet kom da se obratim za pomoc. Unapred zahvalna

  Odgovoreno: 27. 01. 2010.
  • Prof. dr Jovica Jovanović

   Poštovana,
   Potrebno je da se obratite ekspertskoj grupi zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika u nišu ili kragujevcu, novom sadu ili institutu za medicinu rada u beogradu (zavisno od mesta stanovanja) radi ocene radne sposobnosti. Eksperti će dati savetodavno mišljenje poslodavcu koje vam može pomoći da dobijete novo radno mesto na kome će te obavljati poslove bez većeg opterečenja kolena.
   Pozdrav

 1. Da li se moze otici u invalidsku penziju sa dijagnozom sarkodioze pluca i sa uklonjenim jajnicima i matericom?

  Odgovoreno: 27. 01. 2010.
  • Prof. dr Jovica Jovanović

   Poštovana,
   Potrebno je detaljno proceniti zahteve vašeg radnog mesta, zdravstvene rizike i funkciju pluća. Naravno značajno je znati i koji su bili razlozi da se ukloni materica i jajnici. Tek posle takvih analiza i procena može se dati mišljrnje o vašoj trajnoj radnoj sposobnosti odnosno nesposobnosti.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 30 pitanja




Zakažite pregled kod Prof. dr Jovica Jovanović