1. Pitanje broj: #34941

    Poštovani,
    Na ciljanom lekarskom pregledu kao vozač saniteta lekar je dijagnostikovao hipertenziju i blok leve grane. Na osnovu izveštaja oduzeta mi je C Kategorija i navedeno da sam nesposoban za poslove vozača profesionalca (c i b kategorije). Nakon toga nadležni internista je uradio ehokardiografski nalaz sa zaključkom: hipertrofija leve komore sa očuvanom sistolnom i dijastolnom funkcijom, urađen je dva puta holter monitoring pritiska sa zaključkom normalan nalaz 24h holter ta, dobro izbalansirana antihipertenzivna terapija. Svi ostali nalazi su uredni, a lekar je dao gore navedenu ocenu. Molim Vas, da li postoji način da se na datu ocenu žalim komisiji i koje vrste pregleda treba da uradim. Da li je nadležan lekar imao pravo da predloži oduzimanje c i b kategorije bez mišljenja konzilijuma?
    Unapred zahvalan.

    Odgovoreno: 21. 08. 2009.

Komentari na pitanje: #34941

    • Postovana doktorko, sobzirom da radim u proizvodnji, da li mogu da idem na invalidsku komisiju sobzirom da mi je ostecen centar za ravnotezu

    • Jasmina Janković 09. 12. 2010.

      Imala sam zlostavljanje na poslu i doživela sam nervni slom f43. 0 i još neke dve šifre. Na bolovanju sam od trideset dana a sledeće nedelje idem u psihijatrijsku dnevnu bolnicu. Moje pitanje glasi koliko mogu se lečiti u toj bolnici i kako ću sa bolovanjem i kako da ostvarim pravo na nadoknadu materijalne i nematerijalne štete jer mi je zdravlje narušeno usled višegodišnjeg zlostavjlanja na radnom mestu?

Ostavite komentar