1. Pitanje broj: #24283

    Zdravo,
    otekla mi je žlezda ispod vilice, ali tačno ispod brade, ni sa leve ni sa desne strane nego baš izmedju, bila je otečena nekoliko dana i sada je malo splasnula. Javio sam se u hitnu pomoć u Nishu, tamo su mi rekli da je najverovatnije od stresa ili od prašine-prljavštine. Ja mislim da je to ipak od zuba koji mi se nalazi na desnoj strani vilice, nisam stručnjak ali mislim da je 6-ca, i koji je već nekoliko godina kvaran, čak i kada bih hteo sada da idem na vadjenje, mislim da bi mogao da se izvadi jedino uz operaciju pošto stomatolog ne bi imao za šta da ga uhvati. Pa da ne dužim dalje, da mi nije otekla žlezda od tog zuba??? Pošto mi je takav posao i bavim se body bildingom, počeo sam da koristim preparate AMINO 4 HOUR, to su amino kiseline koje se piju u cilju oporavka mišića, rekli su mi da nema štetnih efekata i da je to samo dodatak ishrani, pa me zanima Vaše mišljenje o tome? I da li je moguće da mi žlezda otekne zbog tih amino tableta??? Unapred hvala - nadam se da ću moći nekako da Vam se odužim.

    Odgovoreno: 18. 03. 2009.
    • Poštovani,
       Otok koji imate u podbradnom predelu je najverovatnije porekla limfnog čvora, neophodno je da se javite hirurgu, koji bi utvrdio razlog, pojave otoka uz eventualnu dijagnostiku. Proteine koje uzimate, najverovatnije nisu u vezi sa Vašom promenom. Stoga, se javite maksilofacijalnom hirurgu radi adekvatne terapije. Srdačan pozdrav!
      Doc Krasić

Komentari na pitanje: #24283

    • Imam isti problem. Naime, jutros sam se probudio, sve normalno, oprao zube, i otišao da doručkujem. Posle sam se vratio u kupatilo i zapazio kako mi je oteklo ispod brade. Mene zanima što je to oteklo, jer mi celi dan ne spada otok. Čitao sam šta je naveo ovaj čovek, moguće da je zub, jer i ja imam šesticu kvarnu već nekoliko godina. Mislim da je to to, moram otići do zubara da vidim šta ce reći.

Ostavite komentar