1. Pitanje broj: #2327

    Vec 3 god.imam 12 vestackih zuba na gornjoj vilici(zalepljenih ,bez  metala).Od pocetka su mi bile osetljive desni,bilo je perioda kada mi je  bilo bolje,tj. nisu mi oticale i bolele me.Od juna meseca su mi stalno  otecene,ble me i pri pranju krvare.posto sam citala da to moze biti uzrok  raznih bolesti ,pa i malignih otrcala sam zubarki koja mi je radila  zube.Rekla je da je to od pada imuniteta ,stresa ,dala mi je gingi  gel,rekla da ih jako masiram cetkicom i mazem gelom.Posle tri dana bilo mi  je bolje.Prosao je izvestan period i poslednjih mesec dana opet imam  bolove,krvare mi 4-5 zuba ,otecene su.Inace,imam polip u nosu,disem na  usta ,koristim inhalacione kortikosteroide,upaljene zlezde i bronhijalnu  astmu.I 45.god.

    Odgovoreno: 12. 01. 2008.
    • Postovana gospodjo! Imajuci u vidu sadrzinu Vasih problema, moze se reci da imate hronicnu formu upale desni, zbog problema koje imate sa disajnim organima i disanjem na usta. Ovo tim pre sto su Vase protetske nadohnade u vidu vestackih bezmetalnih krunica, radjene pre par godina, potrebno je uraditi detaljnu dijagnostiku u smislu Rtg pregleda, pregleda od strane specijaliste za Parodontologiju, koji ce utvrditi stepen Vaseg oboljenja i predloziti adekvatan tretman. Vama je potrebano sagledavanje od strane ORL specijaliste ili maksilofacijalnog hirurga zbog tretmana vasih problema sa polipima, neretko oni mogu biti i uzrok promene bakterijske flore usne duplje, zbog stalnog disanja na nos.Nakon ovih pregleda docicetet do adekvatnog tretmana. Srdacan pozdrav! dr Krasic, maksilofacijalni hirurg

Komentari na pitanje: #2327

    • Imao sam prije par godina isti problem sa upalom desni ispod i oko zubnih navlaka. Uzrok je bio povećan nivo šećera u krvi. Od kako sam inzulinom regulisao šećer problema sa upalom desni više nema.

Ostavite komentar