1. Pitanje broj: #20530

    Poštovani,
    Imam 28 godina. Od septembra meseca 2008.godine imam problem sa upaljenim grlom. Nakon pregleda ORL specijaliste dobio sam Sinacilin antibiotik da pijem. Rečeno mi je da je u pitanju infekcija, malo narušena flora u ustima (beo jezik). Upala me je nakratko prošla ali se brzo vratila i to naglo od blagog bola u grlu do jakog bola za recimo sat vremena. Osetio sam zatezanje u vratu , blag bol prema uhu...Otišao sam opet kod lekara opšte prakse medjutim nisam pio lekove, jer mi je rečeno da je najverovatnije virusna infekcija i da ce proći. No, brine me što sam primetio sa desne strane grla, odmah pod vilicom a iznad Adamove jabučice kvrgu hrskavice, ne veliku..dakle asimetričan deo hrskavice (nisam to napipao sa leve strane), koji kada pritisnem je bolan,  kao da mi je baš iza tog dela grla žarište upale, tu je najjači bol...Pušač sam.
    Molim Vas da me posavetujete šta dalje da radim, s obzirom da sam u nekoliko navrata posećivao svog lekara, ORL specijalistu, radio analizu krvi, testove na infektivnom za mononukleozu, hiv...a i ne pušim nekih mesec dana.
    Hvala najlepše.

    Odgovoreno: 31. 01. 2009.
    • Postovani! Neophodno je da uradite bris nosa i grla, kao i EHO vrata, kako bi se utvrdilo poreklo uvecanja na vratu, koje imate. Nakon toga, krenuti sa adekvatnom terapijom. U svakom slucaju dobro jesto ste prekinuli sa pusenjem. Srdacan pozdrav! doc Krasic

Ostavite komentar