1. Pitanje broj: #20505

    Poštovani,
    Molim za Vaše mišljenje. Mome ocu je skoro uradjen ph nalaz grla. Dijagnoza je (izvinjavam se ako neću tačno napisati, jer mi je diktirao) carcinoma planocellulare invasium intra mucosum laryngis. Znamo da je, dakle, karcinom u pitanju. Preporučena je operacija, ali piše da je visokorizična. Naime, moj otac ima visok pritisak koji sanira lekovima i imao je dva moždana udara. Kada su mu radili isečak za analizu, teško se probudio iz anestezije. On kaže da neće na operaciju da se muči, niti da rizikuje, svestan je rizika obe mogućnosti. Molim Vas za mišljenje na osnovu dijagnoze kakve su mu šanse, mogućnosti, alternative sa i bez operacije. Napominjem da ove godine puni 70 godina i da od tegoba za sad nema ništa osim malo promukloga glasa. Lepo jede, spava...da li je situacija hitna, koliko, šta činiti?
    Hvala vam unapred! Zabrinuta kćerka.

    Odgovoreno: 31. 01. 2009.

Ostavite komentar