1. Pitanje broj: #20008

    Skoro svake nedelju sam vadila krv ili nešto drugo ispitivala. Temperaturu sam merila non stop, kad ustanem T je oko 36.4 posle sat ili 2 ona skače i to do najviše 37.5 Samo jednom sam je izmerila 37.6 ali ja sam se osećala odlično. U početku sam bila malaksana i spavalo mi se je puno, boleli su me koljena ali nisu mi smetali kad hodam. Jednostavno kad ustanem od spanje i odma hodam bez problem, nisu natečeni, ni crveni, ni vlažni nego naprotiv oni su studeni. Ujutro mi je jezik bel ali to je kao plak koji nakon doručka nema ga pa se opet javi uveče ali kad ga stružem za nečeg nema ga. I ja sam se pomirila s tim i sa ta temperatura i nastavila dalje. Obavljavala svaka domaća obavez i ne merim temperatura. Medjutim je nastavilo taj začepeni nos pa sam se odma javila doktorica i ona je rekla da je sigurno reč o sinusi. I otišla kod ORL i on je dao dijagnozu hroničnog sinusitis pa sam počela sa terapijam. Sprej u nos 15 dana i posle na kontrola i posle mi je mi je povtorena terapija i sad treba da idem na kontrolu.
    Zanima me samo da li zaista hroničnog sinusa može da izaziva te simptome jer ja nemam curenje nego sama moram moram da taj sekret prebacim u grlo i tada da ga isfrlim nadvor ali imam stalno zapučeni nosić i ujutro kada ustanem su mi natečeni očni kapaci, odma nad obrve tamo gde se tacno nalaze i sinuse. Biću Vam veoma zahvalja ako mi odgovorite na pitenje jer sam izgubila vreme a isto i pošaljila sam ga treći put. Posledni lab.. su SE 16/32 a eho je tagodje u redu sve je ok jedino da ti kamenje stoju na isto mesto i u istoj goleminoj ali golemina i funkcija bubrega je u redu jer urea i kreatin uvek su u granice normale. Sve drugo u krvnoj slici je u redu. Šta Vi mislite da li ima mesto za panike ili to su samo hronični sinusi iako ja nisam merila T već 3 meseca, jer ako je uhvatim 37.2 e onda mene hvata panika?
    Pozdrav i puno hvala. A zaboravila sam da i napomenem da u ovoj godinu dana raste mi i 3 umnjaci. Jedan je već izašao ali ostali 2 me stvarno muče i bole me.

    Odgovoreno: 31. 01. 2009.
    • Postovana! Neophodno je da se pored specijalisti ORL, javite i imunologu, koji ce uraditi i virusloske analize, koje mogu biti u osnovi Vasih temperatura. Upala sinusa moze biti kao sekundarna. U svakom slucaju, neophodno je da resite i probleme sa umnjacima. Nakon toga cete se javiti ako ne prodju Vasi problemi. Srdacan pozdrav! Doc Krasic

Ostavite komentar