1. Pitanje broj: #13722

    Dobar dan želim.
    Imam problem od početka oktobra, 2-3 dana poslije kupanja u hladnom moru i ispiranja nosa (morskom vodom, jer često imam probleme sa sinusima) imao sam simptome prehlade i blago povišenu temperaturu (37.1). Otišao sam do ljekara opšte prakse koji mi je rekao, na osnovu simptoma, da imam sinuzitis i prepisao mi Hemomicin. Nakon toga sam samo djelimično imao smanjenje simptoma, pa sam upućen kod neurologa koji mi je obavio neurološki pregled i rekao da nemam neuroloških ispada. Pored osjećaja pritiska u dijelu oko nosne kosti i u dijelu oko obrva, imao sam i blagu vrtoglavicu, osjećaj zamućenja vida i utrnuća zuba gornje vilice. Nemam sekreciju iz nosa. Nerulog mi je prepisao da nasatavim sa Eritromicinom. Ispio sam i to, ali je i dalje simptomatika ostala. Nakon toga sam uradio CT mozga i PNS koji je opisan: CT mozga b.o. a PNS vidne hronične upalne promjene sinusa,desnog maxiloarnog. Sa CT-om sam otišao kod ORL-a koji mi je dao homeopatski lijek Cinnabsin (pastile za sisanje), koje moram koristiti 6 nedelja, a to već radim 12 dana. Osjećam blago poboljšanje, ali i sada na mahove tokom dana osjetim tu vrtoglavicu, umor, znojenje, koje je možda uslovljeno nervozom, jer se nerviram zbog svega - ometa me u svakodnevnim aktivnostima. Inače sam student (apsolvent), skoro sam napunio 26g. Prije 3 godine sam imao trzajnu povredu vrata (na plivanju) i tada sam radio MRI vrata koji je pokazao da nema pat. promjena, ali da se pokazuju znaci redukovane cervikalne lardoze.
    Htio sam Vas pitati za mišljenje da li smatrate da navedeni simptomi mogu biti uzrokovani tom redukovanom lordozom ili hročicnim problemom sa sinusima ili možda oboje....jer prvi put osjećam te simptome i to upravo poslije ovog kupanja i prehlade.
    Šta mi predlazete?
    Unaprijed hvala!

    Odgovoreno: 01. 11. 2008.
    • Postovani! Iz Vaseg pitanja se vidi da imate hronicnu upalu desnog gornjevilicnog sinusa. Terapiju koju ste dobili, nije dovoljna da resi Vas propblem. Potrebno je uzeti bris iz samog sinusa i nakon toga odrediti terapiju, sve to je moguce uraditi sinusoskopijom, pomocu koje moze se uzeti i biopsija istog ako je potrebno. Problem sa kicmom je usputni, raniji nalaz koji nema veze sa ovom siptomatologijom Srdacan pozdrav! Doc Krasic

Ostavite komentar