1. Pitanje broj: #11569

    Poštovani,
    Već duži niz godina mi se često javlja isti problem, bilo da je u pitanju prehlada, promaja ili virusna infekcija obavezno dobijem bolove na koži lica (cela leva ili desna strana, a nekada obe), u predelu oka, nekad i prema čelu. Koža je na ovim delovima preosetljiva na dodir, imam utisak da mi je u oku pesak, nekada imam osećaj da me bole jagodične kosti. Obavezno je praćeno upalama desni, sa jedne ili obe strane. Ponekad i žiganjem u ušima. Temperatura bude oko 37 stepeni ili malo preko. Osećam se bolesno. Ovo zna da traje dan- dva pa prođe. Najduže traju upale desni. Ovih dana sam imala posetu zubaru (struganje zuba) i boravak na hladnom, situacija je grozna. Bolna koža lica je prošla za dva dana, temperatura za 3, ali desni nikako ne mogu da smirim.
    Šta može da bude razlog za ovakvu preosetljivost kože na licu ili desni? Kako ovo mogu da sprečim ili makar da smanjim broj pojavljivanja? Da li je ovo stanje koje može da se leči?
    Unapred hvala.

    Odgovoreno: 27. 09. 2008.
    • Poštovana,
      Iz Vašeg pitanja se može zaključiti da najverovatnije postoje dve stvari koje su nezavisne, ali sa padom odbrambenih snaga dolazi do ekspresije i simptoma bola kože lica i upale desni. Što se tiće bola kože lica neophodno je da uradite snimak paranazalnih šupljina i uradite bris nosa i grla, kako bi videli uzrok hronične infekcije sinusa, koja daje takve simtome, uz obaveznu posetu specijalisti za maksilofacijalnu hirurgiju ili ORL. Iz Vašeg pitanja vidi se da ste posetili stomatologa koji je krenuo u sanaciju zuba, kako konzervativnu, tako i protetsku, što bi trebalo da dovede do smirivanja simptoma upale desni. Srdačan pozdrav,
      Doc Krasić

Ostavite komentar