1. Posledice operacije tumora parotidne žlezde

  Pitanje broj: #155186

  Poštovani, 

  Pre tri nedelje imala sam operaciju tumora parotidne žlezde sa desne strane. Tumor je beningni i funkcija nervusa facijalisa je potpuno očuvana. Kada su mi izvadili konce, rez na vratu mi je bio otekao i izlazio je gnoj, krv, i išla sam kod maksilofacijalnog hirurga da mi to drenira, cedi, svaki drugi dan. Stavljali su mi gaze na to mesto da vrši pritisak. Od operacije sam skoro dve i više nedelje jela samo pasiranu i nezačinjenu hranu. Mene zanima zašto mi je došlo do pojave toga, da kad žvaćem hranu, par kapi pljuvačke mi izađe na rezu na vratu. Moj hirurg koji me je operisao mi je reko da je to jedna od komplikacija posle operacije, i da to vremeno može prestati ili se na kraju izvadi ta neka fistula. Inače rekao mi je da mogu da blago masiram taj deo lica koji je podizao i tu gde mi je rez, da mi valjda to tkivo omekša, pošto me malo zateže kada okrećem glavu na suprotnu stranu. Da li Vi imate neki savet u vezi curenja pljuvačke i masiranja te regije koja je operisna?

  Odgovoreno: 05. 01. 2018.

Komentari na pitanje: #155186

  • Poštovani, Pre dve godine operisala sam benigni tumor pljuvačne žlezde. Imala sam teži oporavak, odnosno otoke i drenaže. Sada primećujem da mi se dok žvaćem hranu pojavljuje pomalo tečnosti oko reza, kao oznojano. Da li je to normalna pojava?

   Srdačno, Branka

  • Postovani, molim vas za savet, jer vise ne znam sta da radim. Nakon sto mi je prestalo curenje pljuvacke na delu reza kad jedem, doslo je do toga da na delu rezs koji je blizu uha, da je oteklo i da kad pritisnem opet izlazi gnoj. Nakon 2dana od toga, ja sam to drenirala i ispirala octan septom, deo lica koji je podizan i gde mi je bila operacija mi je otekao, iho me mnogo boli, a gde je otprilile zglob vilice mi je tvrdo, oteceno i bolno. Maks. Hieurg koji me je operisao je rekao da je to subluksacio tog zgloba, i da moram da mirujem i ne otvaram vilicu. Imate li vi neki dodatni savet, posto kad to pocne da boli meni ni jedan lek za bolove ne pomaze, jer su bolovi ne izdrzivi. Hvala pump

Ostavite komentar