1. Pitanje broj: #85633

    Poštovani, interisuje me šta je epithelioma cutis colli? Moj otac ima 55 godina i ima ranicu na vratu, dermatolog ga je uputio kod maksilofacijalnog hirurga i on mu je zakazao operaciju za 04. 10. 2011. Ambulantno uz lokalnu anesteziju se radi, tako su mu rekli. Koristi do tada panteon kremu. Krastica zaraste, pa otpadne ali se opet pojavi. Možete li mi reći nešto više o tome. Unapred hvala! Srdačan pozdrav!

    Odgovoreno: 30. 07. 2011.
    • Poštovana,
      U najkracem, da ne bih preteranim detaljima zamarao: epiteliom podrazumeva tumorski izrastaj porekla tkiva koze i moze biti i benignog i malignog karaktera. Ako je lekar procenio da treba da se ukloni onda ne treba sumnjati. Sto se tice panteon kreme nece mu puno pomoci a ni odmoci jer se obolenje leci iskljucivo hirurski. Srdacno. . .
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #85633

    • Ja vec 6 godins lecim neoplazmu na licu krioterapijom. Promena se smanji pa opet pocne da rastekad god sam rekla doktoru da me brine on kaze da to nije nista strasno. Ove godine mi je rekao da odem na usno sto sam i ucinila tamo mi je doktor rekao da trebe operacija. J sam sada u soku pocela sam da citam sve o epiteliomu kako su mi rekli doktoridijagnozu i van sebe sam od straha jer je sve strasno sto sam procitala. Doktor i dalje tvrdi da nema razloga za brigu. Neznam sta ce biti odlucila sam prvo da uradim dermatoskopiju pa onda pod noz. Pozdrav svima koji imaju isti problem.

Ostavite komentar