1. Pitanje broj: #74746

    Dobro vecer! Zovem se nikolina i imam jedno pitanje. . . Imam malu sestru od 21 mjesec. . . Koncem 10. Mjeseca je operirala cistu pod dijagnozom: cystis colli medialis q18. 0 receno je da je operacija uspjesno obavljena i da je sada sve u redu, međutim mama i ja smo joj prije dva dana opet primjetile kvrzicu ispod vrata. Mozete li nam reci sta da radimo. . . ? Zasto se to opet vratilo u tako kratkom vremenu? Ona je jako mala i vec ima dosta trauma sto se tice bolnica i svega, pa ne znamo sta da radimo. . . . Unaprijed hvala!

    Odgovoreno: 10. 01. 2011.
    • Poštovana,
      Vrlo cesto uzrok pomenutog stanja je neadekvatno uklanjanje tj. Nije cista uklonjena u celosti. Da vas ne bih zamarao pojedinostima operacije (koji mogu dovesti do takve situacije) reci cu da je potrebno načiniti uz vrata ili eventualno ct da se potvrdi ili iskljuci ranija dijagnoza. Preporucujem da svakako razgovarate sa nadležnim hirurgom. Srdacno, dr pejakovic
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #74746

    • Ja sam u proteklih 10 godina tri puta operisala tu istu cistu i sada mi je operacija zakazana po 4 put, iako mi je treca operacija bila pre nepunih godinu dana. Jos da dodam da imam sina koji je istu anomaliju operisa pre tri godine i hvala bogu njemu je uradjena operacija kako treba. Ja imam 32 godinme, a prva operacija mi je uradjena pre 10 dodina. Morate da nadjete dobrog strucnjaka za mikrohirurgiju. Mene ce sada da operise treci doktor po redu pa se nadam da ce sve biti kako treba.

    • Hvala vam dr. Pejakovic! Bili smo na pregledu i dobro ste rekli! Mala seka ce opet morati na operaciju. . . . Srdacan pozdrav!

Ostavite komentar