1. Pitanje broj: #67980

    Postovani, prije vise od godinu dana doktor (rekonstruktivne i estetske hirurgije) mi j ubrizgao botox, nakon izvjesnog vremena ispod lijevog oka mi se pojavila kao neka "kesica" (oteklina) nije mnogo velika ali je vidljiva. Doktor mi je rekao kada prodje dejstvo botoxa i kad opet budemo to radili da ce se to povuci. Nije se povuklo, na njegov predlog opet mi je ubrizgao bogox, ali sam nakon nekoliko dana sva otekla, kompletno lice, cak na lijevom oku nisam nista vidjela par dana. Uradili smo sve pretrage, bila sam kod oftamologa, orl doktora, izvadili su mi kks, radili su mi i ct glave, dijagnoza je: rinosinuzitis. Mjeseca dana sam pila terapiju ali nije bilo boljitka, orldoktor mi je rekao da je na snimku vidio cistu na lijevoj strani. Bila sam kod covjeka koji je travar i koji mi je ubrizgavanjem u nos nekog biljnog, da ga nazovem, caja, otvorio sinuse i sva gnoj je iscurela, tako da je tok vidno splasnuo. Mada "kesica" koju sam pominjala jos stoji ispod lijevog oka, doduse manja je nego prije, ali ipak je tu, cak i donji dio lica mi je natecen (lijeva strana) . Interesuje me, da li moze od botoxa da se to desi, da nije mozda neka alergijska reakcija na botox, mada nisam imala nikakvih problema osim tog otoka, da li moze hirurskim putem da se to odstrani. To izgleda jako ruzno, kao da mi je lice neravno, pa bih sto prije to da saniram. Uz izvinjenje, zbog opsirnosti, unaprijed vam se zahvaljujem. S postovanjem,

    Odgovoreno: 10. 09. 2010.
    • Poštovana,
      Potreban je podroban pregled da bih mogao da kazem da li je hirurgija "lek" za vasu boljku. Drugo nista za sada vam ne mogu reci, obzirom da ste načinili detaljnu dijagnostiku i bili kod vise specijalista. Srdacno dr pejakovic
      Pozdrav

Ostavite komentar