1. Pitanje broj: #65879

    Postovani doktore, zeleo bih da vam dostavim i telerentgen, medjutim on je veci od 500 kb pa nije moguce. Ako postoji mogucnost da vam ga ipak nekako dostavim, molim vas da to napisete u odgovoru. Nosio sam fiksnu protezu 3. 5 godine i moracu ponovo, jer je cela terapija uradjena lose. Medjutim, ovaj put su mi predocili da bez operacije moj zagrizaj ne moze da dodje do idealnog. Imam uvucenu donju vilicu, nosio sam predugo kontraspel na obe vilice, i sada mi je vilica uvucenija nego pre pocetka ortodontske terapije, pa mi se javljaju i problemi sa usima, grcenjem misica. . . Hteo sam da vas pitam da li se u slucaju operacije ugradjuju neki vestacki elementi? Da li je moguce izvaditi te vestacke elemente posle odredjenog vremena, ili se ceo zivot s tim zivi? Koliko cesto se izvodi takva vrsta intervencija, i da li spada pod rutinsku? Pozdrav, i hvala puno!

    Odgovoreno: 02. 08. 2010.
    • Poštovani,
      Mozete poslati snimke putem poste na adresu kc vojvodine, hajduj veljkova 1-9, 21000 novi sad, klinika za maksilofacijalnu hirurgiju, za dr bojana pejakovića.
      nakon uvida potrebno je načiniti pregled i napraviti otiske.
      nakon pregleda ćemo obaviti razgovor i sve vam razjasniti. . . Samo ću napomenuti da se ugradjuju veštački elementi tzv. Distraktor koji se nakon korekcije zagrižaja uklanja. Dr pejaković
      Pozdrav

Ostavite komentar