1. Pitanje broj: #46361

    Gde je najbezbednije uraditi operaciju tumora parotidne zlezda i koji je hirurg najstrucniji u tome? I da li se ultrazvuk smatra potpuno merodavnim za dijagnozu?

    Odgovoreno: 28. 11. 2009.
    • Poštovana,
      Operativno lečenje tumora parotidne pljuvačne žlezde spada u svakodnevni rad svakog maksilofacijalnog hirurga. Javite se u najbližu amb. Maksilofacijalne hirurgije gde ce vam zakazati pregled i event. Operativno lečenje.
      ultrazvuk je vrlo merodavan za dijagnozu s tim da je potrebno iskustvo i znanje lekara u tumačenju nalaza ultrazvuka vrata, zbog izvesnih specifičnosti u odnosu na ultrazvučne nalaze ostalih delova tela.
      postoji metoda dijagnostike uz pomoć ultrazvuka, koju konkretno ja radim, a to je tzv. Fna biopsija gde se sa verovatnoćom od 95-98% može preoperatvno postaviti dijagnoza o kom tačno se obolenju radi, tako da u izvesnim slučajevima op. Lečenje nije ni potrebno.
      ukoliko ste zainteresovani, možete pogledati sajt www. Medikdent. Co. Rs, pod stavkom "usluge", gde je pobliže pojašnjena metoda.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #46361

    • Postovani doktore. Molim vas za vase misljenje. Mojoj majci su pronasli dobrocudni tumor dousne pljuvacne zlezde. Ona pored aneurizme glave i srca ima secernu bolest, anemiju i vision krvni pritisak. Ineteresuje me da li moze podneti operaciju koja joj je zakazana. Koliko traje operacija? Molim vas za vase misljene. Unapred zahvalna

Ostavite komentar