1. Doc. dr Zoran Jezdić - slomljena vilica

    Pitanje broj: #43792

    Mom prijatelju je slomljena donja vilica.
    Postavljene su titanijumske pločice. Kako teče oporavak? Koliko je bolan oporavak? Da li će moći normalno da otvara usta i priča i kako da jede? Kada se vade i kako taj proces protiče?
    Unapred i mnogo hvala

    Odgovoreno: 30. 10. 2009.
    • Poštovana, 
      Lečenje preloma vilice titanijumskim pločicama je najsavremeniji vid lečenja. Oporavak je brz, može slobodno da jede i prica u zavisnosti od toga koliko mu rana u ustima, otok i bol dozvoljavaju. Sve u svemu zarastanje rane nastaje posle nekoliko dana i tada će biti u stanju da se vrati normalnim aktivnostima.
      Pločice se u principu ne uklanjanjaju osim ukoliko pacijentu ne prave tegobe. Ukoliko je potrebno da se uklone to se radi nakon 6-8 meseci od povrede, ne ranije.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #43792

    • Poštovani, ćerka je imala prelom donje vilične kosti. Ugrađena je titanijumska pločica i dva šrafića. Sve teče normalno. Bili smo na kontroli 7 dana nakon od operacije. Nisu joj odradili snimak. Još ima konce koji ce sami ispasti. Mene konkterno zanima da li će joj ta strana brade biti malo kriva i posle potpunog oporavka? Tužna je kad se pogleda u ogledalo. Da napomenem, operisana je pre 4 nedelje. Hvala Vam na odgovoru. Operisana u dečijoj bolnici u Novom Sadu, devojčica je od 17 godina.

    • Dobar dan! Pre 10 godina sam imao operaziju jagodicne kosti, vec mesec dana osecam tegibe u celom predelu lica gde je vrsena operacija. Ugradjene su mi plocice u kost, koje nisu odstranjenje. Zanima me, da li se plocice uvek vade ili u nekim slucajevima ostaju? I ako se vade, moze li nekakve komplikacije da izazive ozbiljne ako ih nisam izvadio, tj moze li cak i posle 10 godina da se iz glave izvadi strano telo? Hvala vam unapred, pozdrav!

    • Dobar dan, jel ima neko iskustva sa operacijom i dornje i gornje vilice u pitanju je otvoreni zagrizaj. Kod doktora Zorana Jezdica.

    • Milan minevski 15. 06. 2018.

      Zdravo, operisao sam donju vilicu zbog preloma, ugradili su mi dve titanijumske pločice i osam šrafova.
      Interesuje me koliko dugo traje otok, kada će se razmak izmedju kostiju spojiti, tačnije kada ce kost srasti pošto se na snimku vidi da vilica nije spojena?
      Hvala unapred 

    • Pozdrav,
      Trebalo bi uskoro da saznam termin za operaciju vilice. Interesuje me šta se sve podrazumeva pod pripremom za operaciju?
      Nisam iz Beograda, pa me zanima koliko se uopšte zadržavam u bolnici i koliko su česte kontrole tokom tih prvih mesec dana?

    • Славко 21. 09. 2017.

      Trenutno sam u procesu pripreme za operaciju, nosim fiksni aparat na obe vilice a trebalo bi da radim skraćivanje donje vilice na VMA.
      Zanima me da li neko ima iskustva sa takvim operacijama u ovoj ustanovi? Hvala.

    • Da li mogu da zakazem Dr. Zorana Jezdića preko Stetoskopa ? 
      Koleginica mi ga je preporučila. Veoma mi je bitno jer imam temporalno mandibularni poremećaj i treba mi dobar stručnjak.

    • Ja sam imao prelom jagodične kosti, ugradjene su mi titanijumske pločice i posle 12 meseci sam ih skinuo. Operaciu je uradio Prof. Dr. Milovan Dimitrijević, načelnik maksilofacijalne, jos jednom bi mu se zahvalio na profesionalnom poduhvatu pošto mi se ožiljak uopšte ne primećuje.

    • Pozdrav,
      Zadobio sam jak udarac tokom treninga u predelu vilice. Sada me boli kada otvaram usta i kada žvaćem. Zanima me koji su simptomi preloma vilice? Da li ima otok ili još nešto?

    • Treba da operišem izraslinu na nosu, bojim se da nije bazalion

    • DRAGOSLAVA GAJIC 27. 06. 2014.

      Desila mi se nesreća gde sam isekla lice, usnu i bradu 21. Juna. 2014 godine i tu intervenciju je radio hirurg Dr. Zoran Jezdić. Jako sam zadovoljna.
      Prvo, osećala sam se zašticeno kada sam ga videla, bila sam srećna i nisam se plašila jer sam znala da je genije i da će sve biti dobro i tako je bilo. Sada se osećam dobro, idem jos na previjanje i sve mi je bolje.
      Ja mu se zahvaljujem i želim mu sreću i napredak u daljem radu. 

    • cvetkovic ivan 29. 09. 2013.

      Imao sam prelom vilice pre godinu ipo dana, ugradjene su mi bile 2 pločice i 12 srafa. Pre 10 dana su mi to uklonili, ali imam otok na obrazu.
      Da li je to ok, i koliko će to da traje?

    • Operisala sam pre godinu dana gornju vilicu na maksilofacijalnoj hirurgiji, postavljene su mi titanijumske plocice.
      Doktor koji me je operisao je dr. Žika Nikolić, sve pohvale njemu, jer je čovek genije u svojoj struci. Nakon tri dana sam izašla iz bolnice, odmarala sam se sedam dana kuci, čisto da ne plašim ljude po ulici zbog otoka, i već sam se naredne nedelje vratila svojim životnim aktivnostima.
      Posle godinu dana sam prezadovoljna rezlutatima, zato pouzdano mogu da tvrdim da je dr. Žika Nikolić genije! Meni je trebalo mesec dana da mi prodje utrnjenost od anestezije, a što se tiče bola posle operacije, za to vam daju lekove protiv bolova, tako da bol nećete osetiti. Meni je postupak operacije zvučao strašnije, nego što zapravo jeste!
      Ja se i ove godine ponovo družim sa dr. Žikom Nikolić, treba da mi operise bradu!

    • Nosim protezu 2 godine, imam 18 godina, i sad treba da idem na operaciju, imam progeniju. Treba da zakažem operaciju, u septembru, samo ne znam kada.
      Zanima me koliko traje oporavak, jer mi od oktobra kreće fakultet. Jel bolna operacija, i kako ću da se hranim posle operacije?
      Ako može neko da me obavesti, plašim se.

    • Poštovani, moja majka je operisala tumor donje vilice, odstranjeno joj je 5 cm kosti i stavljena titanijumska plocica.
      Za koliko se očekuje da spadne otok? Otprilike, ne očekujemo cuda.

    • I ja sam imala prelom vilice na tri mesta, dva u vratnom delu vilice i jedan na sredini. Operisao me je Dr. Zoran Jezdić pre 13 dana, i trenutno nosim šine, vilica mi je zavezana.
      Zanima me koliko je vama trajao otok? Meni se još uvek nije povukao sa leve strane, pa me malo zabrinjava.

    • Maurice Lacroix 16. 02. 2013.

      Ništa strašno, odsekli su mi po 1cm donje vilice i spojili. Već sutradan možeš nešto progutati od supice. Svaka čast Prof. Dr. Zoran Jezdić i njegovom timu. Samo mi malo otok pravi problem.

    • Jovana milenkovic 07. 01. 2013.

      Pre dve nedelje sam operisana na klinici za maksilofacijalnu hirurgiju. U pitanju je previše razvijena donja a nerazvijena gornja vilica (deformitet) . Nakon nošenja fiksnog ortodontskog aparata godinu i po dana, zakazana je operacija kod doktora Zorana Jezdića. Jako sam zadovoljna onim sto je uradio. Covek koji uliva ogromno poverenje, pravi profesionalac za to sto radi. Ne postoje reci kojima bih mogla da izrazim svoje oduševljenje. Imala sam ogromnu sreću da me on operiše, to tek sad vidim.
      Hvala vam doktore :-)

    • miloš jovanović 22. 11. 2012.

      Razlika izmedju rada tj. hirurške tehnike i znanja, a samim tim i rezultata docenta Nikolića i ostalih na toj klinici je ogromna.
      On jedini radi deformitete, tako da se pacijenti bude iz anestezije bez vezanih vilica i mogu normalno da govore i hrane se u celom postoperativnom je toku. Pacijenti ne gladuju i mogu normalno da jedu čak i čvrstu hranu. Osim toga, on ima najviše iskustva u lečenju deformiteta (preko 20 godina, čak i medjunarodnog) jer je jedini radio nekoliko godina u Engleskoj.
      Ovo govorim iz ličnog iskustva jer sam kao lekar na stažu i specijalizaciji imao prilike da gledam i asistiram mnoge operacije ne samo njemu već i ostalima!

    • Jovana milenkovic 14. 11. 2012.

      Godinu dana sam nosila fiksnu protezu i svi zubi su dovedeni u položaj koji je potreban za hirurgiju. Rečeno mi je da idem kod Prof. Dr. Zorana Jezdića. Ja ne mogu da dočekam da čujem za kad će doktor da zakaže operaciju.
      Zanima me vaš komentar, pre svega na doktora, u pitanju je deformitet, progenija. Upoznata sam oporavkom nakon operacije, znam da je težak ali ja i dalje jedva cekam : )

    • "dr Haus" klinike za maksilofacijalnu hirurgiju stomatološkog fakulteta u beogradu je doc. dr. Živorad Žika Nikolić. Istina na prvi susret deluje odbojno, ali, njegove operacije naročito iz oblasti deformiteta vilica i lica i tumora maksilo-facijalne regije su vrh.
      Kapa dole i doajenima poput prof. Gavrića, Vukadinovića i Konstantinovića. Takođe i ass. Sinobadu i Jezdiću, ali, Žika je as!

    • Pozdrav svima, ja sam juče izašao iz bolnice, danas bio na kontrolnom pregledu i vadio konce. Prije svega ću da pohvalim kompletno osoblje ove klinike od čistačice do hirurga, ne zna se ko je prijatniji i u svom tom ambijentu kad ti nije ni do čega svi dobacuju neku šalu da te opuste i da sve prođe bez straha. Imao sam sreću u nesreći da me je dr Zoran Jezdić operisao. Njemu sve pohvale kao i anesteziologu. Kada me je prošla anestezija mogao sam bez problema da jedem mekšu hranu iako sam imao dupli prelom donje vilice. Danas, već sedmi dan poslije operacije jedem mnogo bolje nego što sam prije preloma jeo jer imam titanijumsku vilicu.

    • Dr.  Zoran Jezdić je operisao moju ćerku.Ja sam takodje oduševljena njegovom profesionalnošću.
      Samo reci hvale i hvala mu.

    • To što se na nesreću desilo Zoranu, desilo se i meni danas. U ponedeljak ću biti primljen kod dr. Zorana Jezdića. Obradovao sam se njegovim pohvalama na Stetoskopu. Zanima me neki savet od Zorana i vas doktora. Da li će biti nekih posledica, koliko traje operacija, da li boli vilica posle toga?
      Sve što možete da kažete recite mi, molim vas.
      Pomoći ćete mi dok sačekam operaciju u utorak što je za 5 dana.
      Hvala najlepše!

    • Dr Bojan Pejaković 19. 11. 2009.

      Poznajem kolegu Zorana Jezdića. Dobar hirurg.
      Drago mi je da je sve prošlo kako treba. Pozdrav

    • Zoran Lukovac 16. 11. 2009.

      Imao sam tu nesreću ili sreću da sam operisan, tom kako kazete najsavremenijom tehnikom- ugradnjom titanijumskih plocica. Još se nisam oporavio u potpunosti, ali sam posle dva dana operacije izašao iz bolnice i prosto mi deluje neverovatno. Operisao me je asist. Dr. Zoran Jezdić, na klinici za maksilo facijalnu hirurgiju, Stomatološki fakultet Beograd.
      Oduševljen sam profesionalnošću i stručnošću i veoma sam im zahvalan.

Ostavite komentar