1. Pitanje broj: #158983

    Postovanje. Zivim u irskoj vec godinu dana. Imao sam veliku operaciju pre tri meseca. Bager me je udario na poslu i smrskao mi donju vilicu izgubio sam 5 zuba tri dole i dva gore. Radili su transplataciju kosti, uzeli su kost sa mog kuka oko 8 cm je velicina kosti. Zatvorili su mi usta sa nekim elasteksima da ne otvaram usta, dobijao hranu na neko crevo sto su mi stavili kroz nos pravo u stomak. Bio sam 7 dana u bolnici i pio antibiotike jos 7 dana, dosao kuci jeo tecnu hranu posto su mi usta zatvorili na 2 meseca. Posle dve nedelje sam otekao, otisao u bolnicu i ostao 4 nedelje. Dobio sam eserihiju kroz moj oziljak je poceo curiti gnoj stalno. Antibintici brisovi vadjenje krvi, cistili su me 4 puta sa spoljne strane ubrzgavali jod i neku vodu kroz tu rupu gde je curio gnoj, imao sam i u ustima taj jod posto je postojala neka rupa unutar. To je stalo da curi samo 1 dan. Dosao kuci posle 6 sati pocinje opet da curi. Bio na kontrolama doktor mi je rekao da nastavim sa antibioticima koje pijem vec 9 nedelja nepekidno. Nije stalo uradio rengenski snimak i video da kost umire. Operacija hitna. Kad sam se probudio rekli su mi da su me otvorili iznutra i sa spolja i ocistili celu kost i rekli da je kost dobro. Dosao kuci posle dva dana pocinje krv da mi curi na donjoj strani unutar usta, ujutru sam otisao u bolnicu i tamo mi pocne izbijati na oziljak krv napolje curilo je jedan dan. Vec tri dana mi curi vodica sa krvlju al manje, kad jedem onda vise. Vadili krv kazu nema invekcije. Kazu da je to normalno da curi posle operacije. Nema krv u ustima vec dva dana. Al sam jako uplasem sa tim curenjem. Moze neki odgovor, hvala puno unapred.

    Odgovoreno: 05. 09. 2018.
    • Poštovani,
      Ocigledno je doslo do infekcije, a kako je kost bila u kontaktu sa spoljasnjom sredinom (krv, pljuvacka, gnoj) nisam siguran da se to moze sanirati. Nemam dovoljno detalja o vrsti operacije, niti samvas pregledao nakon svega, niti je nacinjena dijagnostika (kontrolni rtgje obavezno naciniti) . Najbolje da se raspitate kod nadleznog hirurga.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #158983

    • Pre 2 meseca sam imao kvržicu ispod jezika, beningna je bila i operisao sam se. Posle 10 dana mi na tom mestu počinje punjenje i praznjenje tzv. ciste ranule. Rečeno mi je da se to mora operisati tj. izvaditi pljuvačna žlezda, je li to tako inače i bude?

Ostavite komentar