1. Pitanje broj: #123455

    Postovani, nisam bio najsigurnij gde tacno da postavim pitanje, ovde ili u oblast uho, grlo, nos, ne zamerite mi. Naime u maksilofacijalnom sinusu, imam cistu, velicine otprilike oko 2cm, i jos pre dve godine mi je receno da je sto pre operisem, kako sam vec tada bio izmucen od drugih stvari jednostavno tada nisam mogao da preguram to, i iskreno nije mi se dopadalo kako sve to izgleda, otvaranje sinusa kroz vilicnu kost itd. Zanima me da li se kod nas radi operacija ciste endoskopskom metodom, kroz nozdrve? Takodje kako oduvek imam problem sa disanjem i disem na usta, savetovano mi je da posle toga operisem i devijaciju nosne pregrade. Da li postoji mogucnosta da se obe operacije obave odjednom? A mozda cak i rinoplastika? Ili sve da se radi posebno? Sada imam nameru da se to sanira, pa bi mi znacilo vase misljenje. Hvala.

    Odgovoreno: 16. 12. 2013.
    • Poštovani,
      Sto se tice maksilarnog sinusa, obzirom na velicinu ciste, preporucujem klasican nacin lecenja. Mozete biti podrgnuti razlicitim tipovima anestezije tako da sama operacije prolazi potpuno bezbolno. U vezi toga pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
      sto se tice drugog dela pitanja, devijacija odnosno rinoplastika, preporucujem da porazgovarate sa spec. Orl. I vidite kakve su njihove preporuke, vezano za operacije nosa.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #123455

    • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 09. 01. 2014.

      Poštovani, kod svojih pacijenata radim istovremeno endoskopsku operaciju sinusa sa operacijom devijacije ili kompletne septorinoplastike u kbc zvezdara, klinika za uvo, nos i grlo. Pozdrav

Ostavite komentar