1. Pitanje broj: #101238

    Molim vas za pomoc! Danas mi je sin koji je star 14 godina rekao da ima "kliker" ispod brade. Ispipavajuci ga otkrio sam kuglicu precnika recimo 1cm ispod kosti brade, na meksem delu (oko 1, 5cm) prema grlu. Naravno, noge su mi se odsekle i stvarno neznam sta da uradim. Sin nije bio bolestan u poslednje vreme i svi zubi su mu sasvim u redu. On mi kaze da je taj kliker prisutan tu oko 2 meseca. Moram napomenuti da mu je lice izuzetno bubuljicavo, crveno i upaljeno. Hvala na savetu!

    Odgovoreno: 20. 06. 2012.

Komentari na pitanje: #101238

    • Proslo je 40 dana od pregleda koje sam naveo a kuglica je i dalje prisutna. Mislim da je iste velicine kao i pre. Jedino se lice smirilo poprilicno posto je dermatolog prepisao neke dve kreme za lice. Endokrinolog kaze da je sve ok sa stitnom zlezdom i da nalazi krvi hs tsh 3. 10 t4 120. 9 i anti tpo 8. 99 to potvrdjuju. Molim vas za misljenje i predlog sta dalje. Popio je i 2 kutije palitrex-a od 500 koje mu je prepisao maksiofacijalni hirurg. Hvala unapred!

    • Bili danas kod dermatologa, maksiofacijalnog hirurga i na ultra zvuku. Upala limfnih cvorova usled ogromnog broja akni na licu ali i neki problem sa stitnom zlezdom. Trazi se konsultacija sa endokrinologom. I dalje sam veoma preplasen kao otac. Dijagnoza je: lymphadenitis reg. Parotis bill. Et submenalisstruma diffusa gl. Thyreoideae susp. Stitasta zlezda je simetricna, normalne velicine, desni rezanj je promera 37x13x16 mm, levi rezanj 36x14x11 mm a istmus je sirine 3 mm. Konture stitaste zlezde su glatke a ehostruktura lako nehomogena, nesto izrazenije u predelu desnog reznja sa manjim hipoehogenim trakastim zonama bez formiranih plakova. Uz nalaz na istmusu je uredan. Unaperd sam vam zahvalan na pomoci!

Ostavite komentar