1. Pitanje broj: #72000

    Razvedena sam, imam sina od 7 godina (1. Razred oš, odličan đak) , sin živi samnom. Otac viđa dete jednom nedeljno na nekoliko sati. Otac sada traži preko suda da mu se omogući da preuzima sina dva puta mesečno na ceo vikend. Problem je u tome što otac izrazito muca. Sin ne muca, ali ipak sam zabrinuta da komunikacija sa ocem koji izrazito muca tokom dva vikenda mesečno može da poremeti njegov govorni razvoj. Da li je moja zabrinutost opravdana? Može li naš sin da poremeti svoj govor bivajući izložen očevom izraženom mucanju tokom dva vikenda mesečno? Hvala. Zabrinuta majka. . .

    Odgovoreno: 18. 11. 2010.
    • Poštovana,
      Smatram da veoma loše na govor vašeg deteta može da utiče odvojenost od oca i nemanje kontakta sa njim. Jer on može da postane frustriran i da tada vaš razvod bude još stresniji za njega nego što to već jeste.
      detetu je potreban otac, takav kakav je- njegov je, on drugog nema. A tog oca ste mu vi izabrali. On je dečak i mora da ima kontakt sa ocem i ma koliko se vi trudili da budete najbolja majka njemu je potrebno da ima dobar odnos sa svojim ocem, sa muškarcem. Obratite se psihologu za savet da biste prevazišli ovakve zabrinutosti i omogućili da vaš sin i bivši muž ostvare kvalitetan odnos
      Pozdrav

Ostavite komentar