1. Pitanje broj: #225153

    Poštovanje, Imam dečaka 2 i po godine. Zabrinuti smo zbog razvoja govora. Reci koje nas decak zna da kaze su: mama,tata, baba,deda,da,ne,ovo,auto,kola,hvala(vava),nazdravlje(jadaje),cao,stani,ovo. Mase,salje poljubac i oponasa zivotinje(pas,magarac,krava,patka,ovca),broji do 5,pokqzuje delove tela(uho,nos,oko,usta). Pokazuje sve prstom i uvek mu to imenujemo. Razume sve sto mu se kaze i ispunjuje komande. Ali nekog daljeg napretka nema. Da napomenem da imamo starijeg sina koji je bas u ovom periodu progovorio pa smo ocekivali da ce tako i on. Ide u obdaniste mesovita grupa 2-5 godina i vaspitacice se zadovoljne kada pitamo za njega. Igra se sa drugom decom i po njihovim recima isprati svakog ko ide pre njega kuci. Unapred hvala na odgovoru i savetu .

    Odgovoreno: 17. 04. 2024.
    • Poštovana,

      Ne čekajte da se stvari same razreše. Ovo što ste naveli jeste mali fond reči. I ne vidim ni jedan glagol. Samim tim ne postoji mogućnost da dete spoji dve reči u rečenicu. (A to ocekujemo između 18.i 24.meseca).

      Morate se javiti logopedu i morate započeti stimulaciju govora kroz tretman (nije dovoljno samo savet) i uz to obavezan je rad kod kuće prema uputstvima koje dobijate od logopeda (vaš svakodnevni rad kroz rutine).

      Ne čekajte jer se ovo neće razrešiti samo. Krenite što pre

Ostavite komentar