1. Pitanje broj: #59848

    Poštovani doktore, imam 37 godina i već 3 poslednje godine mi se s vremena na vreme pojavljuje spoljašni čir na predelu početka zadnjice odnosno ugroženo mesto su zadnji pršljen kičmenog stuba, upravo mesto koje se nemože izbeći ni kad se sedi niti kad se leži. Požalila sam se svom kućnom doktoru predposlednji put, pogledao je i ništa nije odgovorio. Od bolova sam bila prinuđena da to istisnem mada to donosi jake bolove ali ako će na kraju da ukloni stalne nezgodne bolove ipak je rešenje opravdano. Iz čira izađe gusta žućkasta tekućina veće količine možda nekih 20-30 gr a zatim počne da izlazi sukrvica i na kraju istisnem i gustu crnu krv. Inače veličina oteklog čira bude sa spoljašne strane veličine polovica većeg oraha, jako tvrdog tkiva i jedino šta se golim okom može videti jeste ljubičasto crni kružič po vanjskom izgledu na veću boginju i on je mekši. To mesto kad nemogu izdržati bolove probušim nekim sterilnim oštrim predmetom i zamolim supruga da iscedi, što je jako neugodno. -opet se pojavio čir posle 3 meseca i opet nemogu ni da sedim niti da spavam već 5 dan. Neznam ni kome doktoru -specijalisti da se obratim ili hirurgu niti znam reč koja se upotrebljava na nemačko. Mesto je jako nezgodno a što me još više ljuti je nezainteresovanost kućnog doktora za zdravlje pacijenta. Molila bih vas da mi date savet kom doktoru se trebam obratiti za ovakve vrste bolesti ili neki savet uvezi medicinskih preparata, lekova-masti. Osećam se bespomoćno. Unapred hvala na savetu koji će mi biti jako od pomoći. -danijela-

    Odgovoreno: 04. 05. 2010.
    • Poštovana,
      Promene asociraju na sinus poilonoidalis. Malo je teže jer recidivira i remeti kvalitet života. Pokušajte sistemskim antibioticima kada dodje do pogoršanja. Hirurška ekscizija bi mogla da da dobre rezultate, kao i lasero terapija.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #59848

    • talovic dobrila 13. 10. 2010.

      Postovana gospodjo, procitala sam na internetu vas problem. Posto sam i ja imala isto iskustvo i dugo vremena sam se borila sa tim cirom - tako da ga nazovem. I meni se to pojavilo na istom mestu kao i vama. Ja sam posle svih mogucih melema i obloga za koje sam cula, pa cak sam i kod hirurga bila i on mi je to secnuo, ali se nakon 2 meseca opet upalilo na istom mestu, a bolovi su bili jaki. Onda mi je moj muz predlozio da skuvam kamilicu u cvetu i da umacem komad vate u jako vrelu kamilicu onoliko koliko mogu da izdrzim toplotu i da drzim tu oblogu na obolelo mesto i tako da ponavljam dok potpuno taj cir ne sazri. To sam i uradila. Kada je cir sazreo, a to se vidi po tome sto se na vrhu pokaze zuckasti vrh kao kod zrele bubuljice, onda je on uspeo da to istisne. To je jako bolelo, ali to sto je izaslo bilo je u obliku male sukrvicave loptice, koja je bila duboko ispod koze i ona se stalno s vremena na vreme upaljivala i stvarala mi probleme. Na tom mestu je posle istiskivanja ostala rupica, ali hvala bogu od tada vise nemam nikakvih problema. Zelela sam da vam prenesem svoje iskustvo. Pozdrav iz beograda.

Ostavite komentar