1. Pitanje broj: #53020

    Postovani doktore, pre mesec dana sam isla na lasersko uklanjanje kondiloma, koji su bili lokalizovani u spoljnoj regiji vulve (pa ii grupa, bris vi - gljivice, pre toga je bio bakterije) . Kontrolu imam zakazano za 3 meseca. Ginekolog koji mi je radio intervenciju, savetovao je da moj partner ode na pregled, sto je i uradio. Nije imao nikakvu spoljnu manifestaciju, uzet mu je bris iz penisa, i rezultat je sledeci: imunitet 4, tip 6 i 55. Molim vas da mi objasnite ovaj rezultat. Napominjem da nikada nismo imali nezasticen odnos, u smislu penetracije, samo jednom peting posle cega nije bilo odnosa. Interesuje me, da li mi sada mozemo da imamo zasticene odnose (a koliko me je dr. Informisao nezasticeni se ne preporucuju u narednih 6 meseci do 1 god) , i da li posle ove vremenske distance od 6 meseci do godinu dana prilikom nezasticenog odnosa postoji opasnost da se inficira grlic materice hpv virusom, te da ja ipak mogu da dobijem rak grlica materice iako je za sada nalaz uredan. Unapred hvala na odgovoru

    Odgovoreno: 15. 02. 2010.
    • Poštovana,
      Ja bih vas sada zamolila da se vratite svom svakodnevnom i intimnom životu najnormalnije. Obećavam, da ćemo u narednih mesec dana dati najnovija medicinska saznanja vezana za hpv viruse.
      Pozdrav

Ostavite komentar