1. Pitanje broj: #48811

    Poštovani, imam problem sa šugom. Svrab je počeo oko 15 oktobra, i normalno mislio sam da me svrbi zato što se ne isperem dobro prilikom kupanja. Mada sam tada bio u bolnici zbog terapije levog kolena. Kada sam se vratio iz bolnice otishao sam kod dermatologa to je bilo 20. 11. 2009. Tada mi je konstatovana šuga. Prepisana mi je sumporna krema. Ja se mazem svako vece pre spavanja i pratim sva uputstva vezana za tu kremu. I evo svrab je prestao tu gde su te kraste šuge, ali mi se javlja neshto drugo, neke druge sitne tackice, uopšte ne liče na ove što su nastale od šuge. I njih sam mazao esperson kremom, zato što mi je dermatolog rekao da je to alergija na ovu sumpornu kremu. A mene zanima kada ce da mi prodje ova šuga imam je skoro dva meseca, svrab je kao što rekoh sveden na minimum ali bubuljice i dalje postoje, smanjuju se ali ih ima i dalje. Ali mene sada svrbi ova alergija. Mazao sam esperson kremu ali evo opet se vratila. . . Jel moze neki savet? Kada ce mi proci vise ova suga, i ova alergija. . . Da li postoji neki efikasniji lek od ove sumporne kreme. . . Molim vas pomozite mi ako moze nekako. . . Ovo me ubija. . . Jos sam tinejdzer. . . Ne mogu ni da izlazim iz kuce niti da se druzim sada toliko da ne bih zarazio druge. . . . Hvala unapred. . .

    Odgovoreno: 24. 12. 2009.
    • Poštovani,
      Nemorate baš toliko pasivno da se ponašate. Opustite se i socijalizujte. Moguće je da je mast koju ste koristili isušila kožu. Koristite hidratantu regenerativnu kremu iz kolekcije exfoliac. Konsultujte dermatologa. . . Malo je verovatno da i dalje imate šugu. Potrebno je i strpljenje da se koža regeneriše.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #48811

    • Poštovanje, imam pitanje vezano za šugu. Detetu i meni je utvrđeno da imamo šugu. Prepisana nam je terapija sunpornom kremom. Detetu od 10%, meni od 20%. Ovo nam je 5. dan mazanja, bez kupanja, promene stvari, posteljine. E sad, detetu je već sve prošlo, ali meni se večeras vratio svrab, ali ne na uobičajenim mestima gde je bio. Da li je moguće da se šuga vratila ili je samo reakcija na kremu? Unapred hvala na odgovoru.

    • Kako oprati garderobu od sumporne kreme jer je upilo, probala sam sa raznim praškom i omekšivačima ali je opet isto.

    • Poštovani, pre tri meseca su počele da mi se pojavljuju crvene tačkice po licu, naročito ujutru, pojačan svrab po licu (čelo, nos, obrazi) i naročito u potiljačnom delu (osećaj da se nešto ispod kreće). Šta bi to moglo biti?

    • Zdravo, pišem u jutarnjim časovima. Beba mi ima šugu i svrab: Možete li mi reći šta koristi bebama za šugu? Trenutno smo daleko od kuće i ne možemo doktoru.

    • Dobar dan. Od kako sma ostala trudna pojavio mi se svrab po telu. Dermatolog kaze da je suga. Dve godine se borim sa tim. Da li toliko dugo moze da traje ta suga? Svega sam se pridrzavala, permetrinom sam se mazala. Pozdrav

    • Pozdrav, Unazad 4 meseca se borim sa sugom( nema kontakt da bi mi se vracala).prvobitna terapija je bila permetrina krema i usputno pranje i menjanje posteljine,robe.kada to nije urodilo plodom dobio sam terapiju ivermektinom i mnogo kortikosteroida. Posle 3 tablete ivermektina i dalje ne prolazi. Mozete li mi napisati sastav za sumpornu kremu (traze u apoteci) i koliko dugo da je mazem kako bi ovo proslo(muskarac 190 , 90kg) Hvala na odgovoru

    • Mažem vec 5 dana sumornu mast i ne tuširam se svrab je nocu postao jaci danju koristim losion Livsane i tad sam miran preko dana. Sta to moze biti?

    • I moj sin je koristio sumpornu kremu, ispoštovala sam sve kako je doktor reko. Ali posle nekoliko dana su mu se pojavile neke sitne tačkice. Ne svrbi ga više. Mislim da mu je sumporna krema isušila mnogo kožu.
      Šta dalje raditi?

    • Postovani, imam neko crvenilo izmedju prstiju koje me svrbi, i ruke mi se suse, ja sumnjam na sugu. Jel mozete da mi kazete sta je to, i neki savet?

    • Molim vas dajte mi neki savet u vezi suge, ovo pise u ranim jutarnjim casovima, zato sto nisam spavao celoe noci, citam o sugi, sve me svrbi, iznerviran sam. Dajte mi neki savet, da li smem koristiti sumpornu mast kao sto mi je prepisala doktorka?: )

Ostavite komentar