1. Pitanje broj: #39225

  Molim za pomoc vec vise od pet godina imam probleme sa kozom u predelu glave i na licu. Koristio sam razne preparate i antibiotike trenutno smanji upalu ali pojavi se ponovo. Poslednja dijagnoza mog lekara je; dg; folliculitis et perifolliculitis absscendens et suffdiens l70. 1 data terapija je; sol. Mentholi/as. Salicylici. Inace najveci problem je crvenilo i jaka upala na licu sa aknama a na glavi praceno opadanjem kose u obliku pecata tacnije crvenim krugovima. Molim za vas savet i misljenje?

  Odgovoreno: 18. 09. 2009.
  • Poštovani,
   Može biti da je i više dijagnoza u pitanju potrebno jelečenje dermatologa, antibiotika, antimikotika mora se potražiti uzrok oboljenja. Pošaljite nam slike promena na servisu teledermatologija na našem sajtu
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #39225

  • Pozdrav,
   vidim da je post dosta star, ali rekoh da se javim. I ja ima isti problem tj istu dijagnozu: folliculitis et perifolliculitis capitis abscedens et suffodiens. I to traje četiri godine, s tim sto je bilo potrebno više od dve godine da se uopšte postavi dijagnoza jer je bolest jako retka i slabo ko od lekara je poznaje. Za sada je tu već dosta ožiljaka i to se polako širi, nema pravila kad ce opet buknuti. Pio sam dosta antibiotika i u dugom vremenskom periodu i mazao razne masti i preparate, ali za sada je sve manje vise bez rezultata, planiram da preduzmem neke druge mere. Zamolio bih člana koji je postavio post da mi se javi na mail pa da razmenimo isksutva i ideje, kao i sve druge koji znaju nesto o lečenju ove bolesti ili imaju isti problem. 
   Hvala i pozdrav

Ostavite komentar