1. Pitanje broj: #34417

    Postovani imam 28 god, pre pet dana sam poceo da pijem dovicin (100mg) , pio sam ga i ranije zbog oticanja zuba i nisam konzumirao mlecne proizvode. Popio sam dve tablete prvog dana, posle nekih 2-3 sata poceo je da me svrbi penisi i svrab je postajao sve jaci i javilo mi se crvenilo na kozici penisa verovatno od cesanja mada sam se cesao preko trenerke. Svrab mi se javljao i pre par meseci kad sam konzumirao dovicin ali nije bio ovako jak. Sutra ujutru svrab se smanjio medjutim kad sa ponovo popio tabletu svrab se povecao, pa sam odlucio da vise ne pijem dovicin i posto mi se otok izgubio nisam konzumirao ni druge tablete. Dok sam pio tablete veoma slabo sam jeo i inace ne jedem puno. Medjutim posle dva dana pojavila mi se mala ranica na kozici penisa i pocelo je malo da gnoji a sutra dan mi se gnoj i malo povecao. Nemam bolove pri uriniranju i ne boli me pri dodiru a pri tusiranju osecam blago peckanje. Higijenu odrzavam redovno, nisam imao seksualne kontakte zadnjih tri meseca u soldnoj sam kondiciji mada pusim ali ne puno i do sada nisam imao ovakvih problema. Molim vas za odgovor posto nemam zdravstveno, dali da koristim neku kremu ili slicno. U napred hvala i pozdrav.

    Odgovoreno: 26. 08. 2009.
    • Poštovani,
      Nemset više dovicin da pijete, jer je verovatno vrsta alergije na taj natibiotik. Mažite kortikosteroide sa antibiotikom npr. Ung. Belogent ilisinoderm n 2x dnevno nekoliko dana. Vidite regulišite zdravstveno osiguranje ili obavite privatan pregled kod dermatologa.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #34417

    • Jasam alergican na penicilin doktor mi dao dovicin jeddna kapsula dnevno svako jutro prvo pojedem kiflu jednu a zatim popijem dovicin sa malo vise tecnosti vode i nemam nikakvih problema.

    • Da li Dovicin sme da uzima osoba koja je alergična na penicilin?

Ostavite komentar