1. Pitanje broj: #33726

    Pošovana,
    Moje pitanje se odnosi na ujed buve. Naime, svake godine u ovo vreme mene ujede buva. Ujedi su maltene jedan pored drugog i ima ih uvek po pet, šest. Najčešće su po nogama, mada sam ovog puta izujedana i po vratu i rukama. Sigurna sam da je buva, pošto sam je prošle godine i uhvatila. Problem je što mi na mestu ujeda izađe otok prečnika 1 cm ako ne i veći, pa to vremenom tamni i postaje modro crveno. Naravno, i veoma svrbi samo ja se ne češem. Prođe me tek posle dve nedelje nekad i duže. Videla sam da je i suprug izujedan ali mu nikada ne otekne mesto ujeda kao meni. Pošto je ovo postalo poprilično iritirajuće za mene, zanima me da li možete da mi preporučite nešto što bio mi ublažilo svrab i takvu reakciju na ujed. I da li možete da mi pored toga preporučite neko sredstvo za tretiranje stana koje je neškodljivo za ljude pošto imamo jednomesečnu bebu i dvogodišnju devojčicu pa se plašimo da koristimo bilo kakve hemijske preparate. Životinje nemamo u kući, nego je izgleda svaki put od negde dovučemo. Pomogajte ako možete, pošto sada nemam vremena da vijam buvu :-)
    Unapred zahvalna!

    Odgovoreno: 19. 08. 2009.
    • Poštovana,
      Sredstvo protiv buva Vam ne mogu preporučiti, to morate da pitate u nekoj poljoprivrednoj apoteci. Što se tiče različitih reakcija na ujede, to je individualno i kao što i sami vidite različito reagijete od supruga. Kod ujeda možete upotrebljavati nekoliko dana mast Belogent, 2 x dnevno i tbl. Aerius 1x dnevno, da bi se promene brže povukle.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #33726

    • Postovana, imam jedan problem koji sumnjam iko moze da resi. Naime svake godine, cele godine imam ujede od buva po celom telu. Ranije su to bili samo ujedi po nogama ali sad ih imam i na ledjima, i rukama, i stomaku i vratu bukvalno svuda. P ako mozete da mi preporucite neku tecnost koja ce ih suzbiti. Unapred hvala. =) p. S. Imam macku.

Ostavite komentar