1. Pitanje broj: #33689

    Poštovane,
    Moj problem su bubuljice na licu koje su sitne, jako me svrbe, ponekad se pojavljuju i po dekolteu i ramenima. To traje već više od godinu dana. Dermatolog me je uputio na pretrage, nemam policistične jajnike, nađena mi je helikobakterija, koju lečim 2 puta za godinu dana (dr. smatra da to može biti uzrok bubuljicama, mada ja nemam nikakve simptome vezane za helikobakteriju), nađena mi je candida u crevima koju sam izlečila. Pratila sam ishranu i vodila dnevnik šta jedem i pijem, ali nisam našla nikakvu vezu pojavljivanja bubuljica sa hranom. Da li bi mogla da uradim još neke pretrage? Nikakvu kremu u svrhu terapije nisam koristila.
    Unapred zahvalna.

    Odgovoreno: 19. 08. 2009.
    • Poštovana,
      Helicobacter nekada mogu pratiti promene na koži, ali su one tipa rozacee i obično ih nema na dekolteu i ramenima, tako da sumnjam da su te dve stvari u vezi. S obzirom da nikakvu terapiju niste koristili, morate je tražiti od dermatologa, promene po koži se uvek ne mogu povezivati sa internističkim problemima.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #33689

    • Koloidno Srebro 01. 04. 2010.

      Navedni problemi mogu da se, u potpunosti izleče samo uz korišćenje srebrne vode ili koloidnog srebra. Uslovi: - od medikamenata uzimati samo antiacid-e za snižavanje kiselosti, jer ova kiselina utiče na otapanje koloida srebra koje biste unosili - antibiotici neće naškoditi, ali su nepotrebni u ovoj terpiji - koncentracija koloidnog srebra najmanje 20ppm - količina: 0, 3 dcl 0, 6 dcl dnevno (najbolje u dva puta po 0, 3) - trajanje: najmanje 30 dana (sve nalaze uraditi pre i posle terapije) - redosled terapije: 0. Preduslov - na prazan želudac (najmanje 90 minuta posle bilo kakvog jela/pića 1. Vreme uzimanja ujutro i popodne, 45 minuta pre jela 2. Uzeti terapiju za snižavanje kiselosti 3. Nakon 15 minuta popiti 0, 3 dcl srebrne vode (uz zadržavanje 20-ak sekundi u ustima i lagano gutanje) 4. Ništa ne konzumirati u narednih 30 minuta 5. U prva dva dana uzimati jednom 0, 3 dcl, a kasnije dva puta dnevno po 0, 03 dcl svi saveti lekara i nutricioniste u vezi sa promenom načina ishrane se moraju poštovati.

Ostavite komentar