1. Pitanje broj: #26498

  Poštovanje,
  Imala sam šugu pre šest meseci. Koristila sam sumpornu kremu i bubuljice su se povukle. Međutim, pre nego što sam otišla kod doktora, od silnog češanja, napravila sam 3 ranice - na preponi, u pupku i ispod pazuha. Nakon sumporne kreme, lekar mi je prepisao belogent mast (samo za te ranice koje su ostale). Nakon 2 meseca korišćenja, nisu se povukle. Od tada je prošlo 3 meseca. Ranice stoje, izgledaju kao fleke, svetlo - braon su boje. Ponekad (uveče) nabubre, postanu roze boje i nenormalno svrbe. Tad dostignu veličinu manjeg zrna graška. Molim Vas, recite mi šta da radim i čime bih to mogla da lečim. Pitala sam 2 dermatovenerologa - oba su mi rekli da će se povući same od sebe ali se to ne dešava.
  Hvala unapred.

  Odgovoreno: 25. 04. 2009.
  • Poštovani,
   Nekada posle šuge zaostanu tzv. nodulu scabiei (čvorići) i zaista se sami povuku za izvesno vreme, koje je različito. Mogu da traju i nekoliko meseci što je kod vas slučaj. Ne brinite, povući će se. Možete povremeno koristiti mast belogent, koju ste i dobili.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #26498

  • Ja sam imala dosta slicnu situaciju kao i vi. Ostale su mi tri smedje flekice na tijelu i nekad me zasvrbe, obicno se to desava ako sam pod stresom. A i smrad od sumpora na kozi mi stvara problem. Kada sam napolju na suncu koza mi toliko smrdi da mi mnogo smeta. Ne znam sta radim pod tim pitanjem. Vrlo cesto se tusiram, nekad i 2 do 3 puta dnevno da ne bih smrdela. Ma uzas je to! U skoli sam dobila to i pitam se hoce li to ikad prestati. Veliki pozdrav.

Ostavite komentar