1. Pitanje broj: #24205

    Imam 49 godina. Htela bih da mi odgovorite na pitanje.
    Pojavilo mi se po licu crvenilo, imam užasan svrab po licu i vratu, stavljam obloge od žalfije. Išla sam kod doktorke u Kliničkom centru, ovako mi je napisala i to mi je terapija. Crvenilo na licu. Status- Na licu eritema telangiektazije eitem i izražen pruirtus. Dijagnoza Rosacea-L7. Terapija dovicin 2puta po 1 lutz mih, uveče gentamicin ung. u toku dana obloge od žalfije hladne, ehason amp i sinopen amp. Tako mi piše doktore pa Vas ja molim da mi kažete šta da radim, kome da se obratim?
    Šta će da mi ublaži svrab? Zbog čega to nastaje? Niko u porodici to nema. Koju hranu da izbegavam? Ovo mi ništa ne pomaže ništa mi nije bolje. Uostalom, molim Vas da mi napišete sve što bi trebalo da znam o ovome.
    Unapred zahvalna Biljana.

    Odgovoreno: 23. 03. 2009.
    • Poštovana,
      Moguće je da imate Rosaceu, o ovoj bolesti možete više pročitati na našem sajtu. Što se terapije koju ste dobili tiče, ona je i za ovu bolest, ali dexason i synopen su za alergijske reakcije, tako da ne znam zašto ste ih dobili. Moguće je da je lekar hteo da smanji zapaljenje koje imate i da ubrza oporavak kože (ipak Vas je pregledao, a ja nisam).
      Svakako se radi o hroničnoj bolesti, potreban je stalni nadzor dermatologa, ali ne brinite, bolest se može držati pod kontrolom uz adekvatnu terapiju.

Ostavite komentar