1. Pitanje broj: #23988

    Dobar dan. Imao bih jedno pitanje.
    Dešava mi se kada se znojim, a to često radim (jer vežbam u teretani i koristim kardio ali i igram fudbal ) da mi se na licu to jest na delovima brade malo ispod usana ,oko nosa i na samim usnama dolazi do zapaljenja koje se prvo manifestuje, sa bolnim crvenilom koji posle prelazi u ne[to nalik akni, tj otekne i na kraju izađe bela pustula koja se posle izvesnog vremena osuši ali ostane posle duže vreme crvenilo. Bio sam, kod dermatologa ovde u Subotici i odradila mi je bris na bakterije i gljivice i nije našla ništa od toga. Mazao sam sa doroslovcem, kolpoderm gelom, elidelom i ništa mi nije pomagaolo osim dovicina koji je jedini sprečavao nastanak novih. Kako bih prestajao da pijem tako i znojio se tako bi se pojavljivale nove upale. Kašem uglavnom u regiji brade ali na obodima, znači malo ispod usana sa obe strane, na delovima oko nosne duplje i na samim usnama.
    Da li mi možete reći zbog čega bi moglo i šta izaziva ovu pojavu?!

    Odgovoreno: 23. 03. 2009.
    • Poštovani,
      Moguće je da Vaše promene imaju veze sa znojenjem, jer je moguće da se znojne žlezde upale i zapuše i da to tako izgleda.
      Ne znam da li imate promene kada se ne znojite, tj. da li ste nekada napravili pauzu u treninzima i videli razliku. Međutim takođe, postoje i neke bolesti kože koje se mogu javljati u tim regijama lica (recimo tzv. perioralni dermatitis), tako da i to može biti razlog.

Ostavite komentar