1. Pitanje broj: #20174

    Poštovana,
    hvala na prethodnom odgovoru, sada imam jedno iz druge oblasti pa bih Vas molila da mi odgovorite. Pre 20 dana sam bila kod dermatologa i dijagnostifikovana mi je gljivica Pityriasis versicolor. Lekar me je savetovao 5 dana Mycoseb šampon i 14 dana daktanol krem, i da nakon toga prekinem terapiju. Danas sam tek pročitala na uputstvu za uporebu Daktanol-a da je za ovu bolest neophodno nanositi krem dva puta dnevno, međutim, ja sam to radila samo jednom, uveče.
    Da li da ponovim terapiju i šta je potrebno da radim da bi sprečila pojavu ove gljivice pošto ne znam kako sam je dobila.
    Hvala unapred

    Odgovoreno: 04. 02. 2009.
    • Poštovana, Pityriasis versicolor se leči 3 do 4 nedelje lokalnom terapijom.Antimikotični kremovi se obično nanose 2 puta dnevno. Ukoliko su Vam se promene povukle, onda je terapija bila uspešna bez obzira što ste Dactanol upotrebljavali 1x dnevno.Inače, bolest se često ponavlja, izgleda kao da postoje ljudi koji su prijemčivi za tu gljivicu. Ne možete uraditi ništa preventivno, ali ukoliko ponovo primetite promene, odmah se javite lekaru i započnite terapiju, ide brže kada je manje promena.

Ostavite komentar