1. Pitanje broj: #19166

  Poštovana,
  pre nekih mesec dana prilikom tuširanja, osetio sam izvesne "grudvice" na i oko analnog otvora, za koje se ispostavilo da su genitalni kondilomi. Ima ih par (6-7), i relativno su mali. Interesuje me da li se kondilomi mogu lečiti, izlečiti, i koliko tretman lečenja zapravo košta (pošto sam na nekim forumima pročitao da je lečenje izuzetno skupo, a izlečenje nemoguće).
  Pored toga, interesuje me da li će dermatovenerolog prilikom pregleda shvatiti da sam homoseksualac, s'obzirom da se kondilomi nalaze na i oko analnog otvora. Imam 22 godina, student sam, i zaista mi je neprijatno da idem kod doktora, posebno pri pomisli da će (možda) i sam zaključiti moje seksualno opredeljenje! 
  Srdačan pozdrav, Marko P.

  Odgovoreno: 22. 01. 2009.
  • Poštovani, Kondilomi su izlečivi i morate ih lečiti, jer će se i njihov broj, a i veličina postepeno uvećavati. Cena lečenja zavisi od primenjene metode, tako da je prilično širok izbor (od tečnog azota do lasera), pa se dobro raspitajte. Što se tiče lokalizacije, kondilomi oko anusa jesu češći kod homoseksualaca, ali se svakako na osnovu toga ne može pogoditi Vaše seksualno opredeljenje i nema potrebe da Vam bude neprijatno.

Ostavite komentar