1. Pitanje broj: #18451

    Poštovanje,
    Pre nekoliko meseci raspitivao sam se povodom problema opadanja kose. Tada mi je predloženo da pokušam s nekim od šampona i losiona, koje je Vaš lekar koji je tada odgovarao na pitanja predložio. Ja od tada koristim Alpecin šampon i losiona protiv mašćenja i opadanja kose. U medjuvremenu nabavio sam i neki čaj protiv opadanja kose iz apoteke DR. CHAN iz Segedina. Po meni kao da malo manje opada moja kosa, ali mislim da i dalje puno pada. Pre svega se može videti u pravcu očiju sa strane od napred na čelu. U medjuvremenu u apoteci predložili su mi Pantogar kapsule.
    Moje pitanje je šta Vi mislite o tim - ili nekim drugim kapsulama koji se koriste protiv opadanja kose - za jačanje i bolji rast kose? Isto tako, ako imate neki noviji predlog šta da poduzmem protiv opadanja kose, samo predožite. Glavni problem je mašćenje i opadanje kose sa obe strane od napred!
    Hvala unapred na odgovorima!
    Srećna Nova 2009. godina i Božić!

    Odgovoreno: 07. 01. 2009.
    • Poštovani, Alpecin je kofeinski šampon za muškarce koji se koristi kod muškog tipa opadanja kose (androgenetska alopecija) i možete ga i dalje koristiti. Za rast kose bih vam preporučila Pilfud 2% losion koji bi trebalo utrljavati tamo gde se kosa proredila.Što se tiče kapsula, to je multivitaminski preparat za kosu, pokušajte, preparat je dobar. Niste napisali koliko imate godina, kao i kakva Vam je porodična anamneza (gustina i kvalitet kose kod najbližih rođaka), to je sve važno kod određivanja tipa opadanja kose. Hvala na čestitkama i ja vama želim sve najbolje.

Komentari na pitanje: #18451

    • Imam problem za opadanjem kose u pecatima tj. Alopecija areata. Da li pomazu tablete pantogar i da li su za muskarce?

Ostavite komentar