1. Pitanje broj: #17413

    Dijagnoza je: vitiligo. Šta mislite o leku "melagenin plus", zemlja porekla Kuba, ima ga u apotekama. Interesuje me kada je neko već tri meseca pod terapijom drugih lekova, može li da predje na ovaj koji je od skora u Srbiji, a posebno ne znam da li je klinički ispitivan i ima li iskustava sa njim na pacijentima u Srbiji. Da li ga lekari u Nišu prepisuju uopšte. Znam da je registrovan, ali mi to još ne uliva poverenje o njegovom uticaju na vitiligo, obzirom da se dejstvo primećuje tek od 6 meseci do 5 godina, tako bar daje objašnjenje uvoznik tog leka.
    Molim Vaše mišljenje, obzirom da je u pitanju fleka jedna u prečniku oko 7-8 cm na nozi, na prevoju ka stopalu.
    Unapred zahvalna, a nadam se da ćete ovim pomoći i drugima da reše dilemu oko ovog leka sa Kube, lek nije jeftin. Da li ga preporučuje Kožna Klinika u Nišu uopšte za lečenje vitiliga?

    Odgovoreno: 21. 12. 2008.
    • Poštovana,
      Melagenin plus je samo još jedan od lekova kojima se pokušava da se postigne ponovna pigmentacija na mestima gde se izgubila. Kao i kod svih ostalih, a i nema ih puno, nema garancije. Iskustva su različita, ja sam ga lično davala i dok nije bio registrovan kod nas, a i odgovor pacijenata je individualan, čak se dešava da je kod istog pacijenta na nekim mestima uspešan, a na drugima ne. Ukoliko tri meseca koristite neku drugu terapiju, Vi je možete prekinuti, ali bih Vam ja preporučila da je koristite bar 6 meseci,pre nego pokušate sa nečim drugim.

Ostavite komentar