1. Pitanje broj: #17369

    Imam problem sa prekomernim znojenjem u predelu pazuha. Zastupljeno je u velikoj meri, bilo da je temperatura -15 C ili +30! Napomenuću da ne jedem mnogo masnu, začinjenu hranu (što može da bude uzrok, a o tome sam čitala na internetu), nisam gojazna. Pri tom imam masnu kožu lica u T-zoni, a tokom jesenjih i zimskih meseci imam izraženo perutanje kože, pretezno po stomaku i grudima i ponekad drhtanje ruku. Ne nosim usku i sintetičku odeću i nemam problem sa neprijatnim mirisom, već samo sa ogromnim flekama na odeći u predelu pazuha.
    Molila bih Vas da mi pomognete ukoliko je to moguće na ovaj način, jer mi stvara neprijatnost i verujem da još više pojačava znojenje.
    Unapred hvala.

    Odgovoreno: 21. 12. 2008.
    • Poštovana,
      Čest problem, nije lak za terapiju: antiperspiranti, pokušajte sa nekim boljim (Sebamed, Vischy), elektroforeza vodom (potrebni su specijalni aparati) i stalni tretmani i na kraju botox,koji takođe ne daje trajne rezultate. Za masnu kožu lica, uzmite kreme iz kolekcije Exfoliac, sa glikolnom kiselinom, a za suvu kožu tela losione sa ureom (Eucerin).

Ostavite komentar