1. Pitanje broj: #16502

    Poštovana,
    pojačano mi opada kosa (skoro u pramenovima) i neverovatno se proredila posebno u čeonom delu glave, u poslednjih mesec dana, pa me zanima šta da radim i koje bi analize trebalo da uradim...
    Unapred hvala

    Odgovoreno: 08. 12. 2008.
    • Poštovana,
      Ukoliko ste u poslednja 2 do 3 meseca bili bolesni (virusna infekcija i sl), imali neki hormonski poremećaj ili bili pod jačim stresom, držali rigoroznu dijetu i slično, sve to može biti razlog naglom opadanju kose. Najbolje je da se javite dermatologu, koji će nakon pregleda odlučiti šta Vam je potrebno i od dijagnostike i terapije.

Komentari na pitanje: #16502

    • Postovani imam problem sa kosom pojacano mi opada otprilike svaki dan oko 90dlaka kad perem mozda malo vise, ima i dana kad mi manje opada ali sma jako zabrinuta danas sam u blizini razdjeljka primetila da mi fali jedno 7dlaka ali sam videla u tom predelu 2 male crne dlake, da napomenem da sam u januaru bila bolesna imala sam jako povisenu temp bila sam i na nekim djetama gde sam omrsavila pa je mozda to uzrok cak moja frizerka kaze da mi je kosa ista kao i pre i da je zdrava, pre 1mj sam blajhala kosumoguce da je i od toga. Bila sam u apoteci na mikroskopskom gledanju vlasista rekli su da mi je sve uredu samo imam vlasi koje su zavrsile svoj proces. . . Da napomenem da na predelima glave imam kose one takozvane male antenice: ) hvala unapred na odg veliki pozz za vas.

Ostavite komentar