1. Pitanje broj: #16181

    Od 2002. godine imam problem sa svrabom na glavi, najviše na temenu. Pojave se kao ujedi i znaju i da malo nateknu, pa mogu da napipam i kvržicu, koja čak i boli. Ujedi najviše liče na ujede komarca. S vremena na vreme pojave se i na drugim delovima tela, vratu, nogama, grudima, ispod pazduha, čak i na polnom organu. Doktorima sam naravno išla više puta, ali nemam kod sebe njihove nalaze, znam da sam dobijala sinoderm gel, micoseb šampon i neku belu tečnost jakog mirisa čije sam ime zaboravila. Kada se pojave na telu, bude na jednom delu više ujeda, čak i po desetak. Problem mi nestane na moru.
    Molim Vas da mi kažete o čemu se može raditi, jer mi se više ne ide ni doktoru, stalno mi daju isto, dok to koristim, zaliječi se, čim prestanem moj problem se vraća.

    Unapred zahvalna!!!

    Odgovoreno: 02. 12. 2008.
    • Poštovana, Moguće je da se radi o nekoj alergijskoj reakciji, alergijskom dermatitisu koji nastaje kontaktom sa nekim alergenom iz Vaše sredine, kao reakcija. Teško je na ovaj način postaviti dijagnozu. Ipak se javite svom lekaru i ne gubite nadu,nekada su oboljenja kože jako dosadna, ali se mogu izlečiti.

Ostavite komentar