1. Pitanje broj: #14460

    Moj sin od 11 godina trenira vaterpolo i stopala su mu užasna. Koža smežurana, negde crvena, negde kao oljuštena, nekad ga boli, nekad svrbi. Imao je i ragade. Bili smo više puta u Avalskoj, ali oni kažu da je to redovno kod takvog sporta. Žao mi ga je, jer ne znam šta da preduzmem dugoročnije. Dobijao je Canesten mast, Triderm, nešto slično njemu (bacili smo tubu), Jekoderm za ragade. Pre svega toga ja sam mu mazala Pantenol, kantarionovo ulje. Probali smo i hipermangan rastvor, pa Canesten prašak i sve to je ili kratkotrajno ili ne pomaže. On je, dakle u stalnom kontaktu sa vodom u bazenu-hlorom i ko zna čime sve.
    Da li postoji neka preventiva ili nešto što još nismo pokušali da sprečimo konstantne ili gljivice, pa ragade, pa smo skidali i bradavice, jer mu sve to otežava i hod.
    Unapred hvala.

    Odgovoreno: 09. 11. 2008.
    • Poštovana, Usled stalnog kontakta sa vodom takvi problemi su česti.Nije mi jasno, da li tu ima gljivične infekcije, ili ne i da li mu nešto od propisane terapije pomogne. Inače, ukoliko nema gljivične infekcije pokušajte da kao kremu za negu koristite neku od specijalnih krema za stopala, sa ureom (recimo Eucerin krema za stopala), 1x do 2x dnevno. Ukoliko ima i gljivičnu infekciju (koja je takođe česta jer je koža oštećena i dobra je podloga za razvoj gljivica), pokušajte sa cremom Lamisil, i obavezno neki prašak za obuću.

Ostavite komentar