1. Pitanje broj: #13210

    Imam 31 god. i prije par dana pojavio mi se osip po nogama. To najviše liči na ujed komarca, svrbi i crvene su na vrhu sa malom tačkicom,  kao plikić. Najprije su izašle na desnoj nozi, u predjelu stopala oko članaka, a zatim i po listu nekoliko njih, sve do koljena gdje ih je malo više. To je bilo prvi dan, da bi se već drugi dan pojavilo i na lijevoj nozi. To već traje 4 dana i još uvijek se poneka pojavi nova. Ove koje su prve izašle se već povlače, odnosno ne svrbe, a pošto sam malo češala na vrhu ostane mala krastica veličine tačke. Nisam išla kod dermatologa. Temperaturu nemam, sem što već duže vrijeme kašljem, suvi iritirajući kašalj ujutru i uveče.
    Ne znam šta bi to moglo da bude? Da li je u pitanju neka alergija i da li ima neke veze sa kašljem? Molim Vas za savjet?
    Unapred hvala.

    Odgovoreno: 21. 10. 2008.
    • Postovana, Vrlo je moguce po opisu Vasih promena da se radi o alergijskoj reakciji na neki spoljni faktor (moguce i insekti). Sa kasljem nema veze, ali Vam ipak savetujem da posetite dermatologa, pogotovu ako i dalje imate nove promene.

Ostavite komentar