1. Pitanje broj: #12593

    Supruga i ja u poslednjih godinu dana imamo velikih problema sa svrabom u genitalnom području. Kod nje se manifestuje u spoljnjem delu velikih stidnih usana, na preponama i širi se ka anusu. Svrab traje po ceo dan, a najintenzivniji je u noćnim satima. Njoj je urađen cervikalni i vaginalni bris, papa test, stolica na parazite, brisevi na hlamidiju, trihomonas i ureaplazmu i svi nalazi su uredni. Kod mene svrab je prisutan samo u predelu skrotuma, čija koža je dosta suva i crveni se. Supruga sve teže psihički podnosi sve to što nas je snašlo, pogotovo što u ovoj našoj maloj sredini u kojoj živimo nema stručnog lica koje bi nam moglo pomoći. Pored svraba imamo još jedan problem. Nismo imali seksualne odnose mesec dana, a onda nakon prvog odnosa meni se pojavilo crvenilo glavića i neke crvene tačkice. Pre toga imali smo isti problem, a naš dermatolog mi je prepisao daktanol krem koji je problem izgleda samo privremeno rešio.
    Stvarno, više ne znamo šta da radimo. Najbliži grad nam je Novi Sad, pa bih Vas molio da nam, ako možete, preporučite nekog iz Vaše struke. Naravno, očekujem da nam i Vi date Vaše mišljenje i savet šta da radimo dalje.
    Puno pozdrava i unapred hvala.

    Odgovoreno: 13. 10. 2008.
    • Poštovani,
      Niste mi napisali da li supruga ima neke promene na koži, ili oseća samo svrab. Ovako, bez pregleda, mogu samo da vam napomenem da koža može jako svrbeti i kada je suva. Niste li preterali sa pranjem tog dela kože koji svrbi, što je često slučaj? Moram Vam napomenuti da koža ima svoj zaštitni omotač, koji se može oštetiti i preteranim pranjem, pa se onda može javiti i svrab i osećaj žarenja.To se pogotovu često javlja kada su u pitanju genitalije, jer je tu prisutna i sluzokoža, koja je još osetljivija. Vi napominjete da Vam je koža skrotuma suva, to može biti razlog svraba. Što se dermatologa u Novom Sadu tiče, možete se javiti Prof.Marini Jovanović sa Dermatovenerološke klinike. Mislim da vam je pregled potreban.

Ostavite komentar