1. Crveni mladeži

  Pitanje broj: #141911

  Imam 24 godine, visok sam 180 cm i težina oko 75 kg. U poslednje vreme sam primetio pojavu crvenih mladeža. Našao sam da se to na engleskom naziva cherry angioma. Imam te crvene mladeže na gornjem delu leđa, po rukama i u predelu stomaka i grudnog koša. Na svakom od nabrojanih mesta imam po 4-5 mladeža. Obično su bez ispupčenja, ravni, ne menjaju boju i oblik. Da li je ovo normalno? Da li je možda rezultat neke bolesti ili simptom koji ukazuje na neku bolest, da li treba da odem na pregled kod doktora ili ne?

  Odgovoreno: 14. 11. 2015.
  • Poštovani,
   Ovakve pojave mogu a ne moraju imati veze sa bolešću. Veoma često se javljaju konstitucionalno i vezano za nasleđe tako da ih više članova porodice mogu imati. Nekada mogu biti povezani sa određenim stanjima jetre i krvi pa je potrebno uraditi osnovne analize krvi kao i jetrine parametre u smislu transaminaza, gama gt zato je najbolje da se javite lekaru da bi ste odradili navedene analize.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #141911

  • Poštovani primetila sam takozvane krvne mladeze u medjunozju pa me interesuje zbog cega nastaju i kaki ih se resiti? Jedan mi je pukao i jako puno je krvario, da li je to normalno? Da ne zaboravim da sam u petom mesecu trudnoce i da li to ima veze sa tim? Unapred hvala

Ostavite komentar