1. Suva koža na jagodicama prstiju

    Pitanje broj: #133198

    Moj sin ima 11 godina i već unazad par godina ima problem sa kožom na vrhovima prstiju na rukama (jagodice). Koža je suva, gruba i zategnuta i ljušti se, a onda je to sve crveno kao da je opekao prste. Bili smo kod dermatologa i prepisao je Afloderm i Jekoderm. Dok smo koristili Afloderm sve se popravilo, ali čim se završilo sa terapijom koža se opet vrati na isto. Šta moze biti uzrok ovome i kako pomoci detetu?
    Hvala

    Odgovoreno: 17. 12. 2014.
    • Poštovani,
      Obzirom da promene kako ih navodite traju dosta dugo niste naveli da li si prisutne u toku cele godine ili se povremeno javljaju. Neophodno je znati i navike vašeg deteta koliko često vlaži ruke, sa čime dolazi u kontaklt. Koliko mu se znoje šake i dr. Zato je najbolje ponovo kontaktirati dermatologa radi daljeg ispitivanja i tretmana. Ukoliko ste u Beogradu možete doći sa sinom u Dom zdravlja Jedro na pregled.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #133198

    • Poštovani, moj sin ima jedanaest godina i nekoliko meseci unazad ima svrab na jagodicama prstiju i na rukama. Koža gruba, blago ispucala i da crvenilom. Šta može biti uzrok?

Ostavite komentar