1. Zadebljana koža na palcu noge

  Pitanje broj: #157656

  Poštovani,

  Na palcu desne noge mi se pojavila jedna promena, pokušaću da je opišem. Nalazi se na plantarnoj strani stopala između metatarzalne kosti i falange palca. Na tom mestu se stvorilno bolno zadebljanje kože koja je suva i ponekad hrapava. Nastala je u periodu kada sam bila trudna, mada u istom periodu kada sam na poslu nosila neudobne papuče koje su mi baš na tom delu desne noge pravile bolne žuljeve. Dakle dvoumila sam se da je možda kurije oko ili verrucae vulgaris/plantaris. Na tri različita mesta sam otišla kod dermatologa i dobila sledeću dijagnozu. 1. Kurije oko 2. Bradavica 3. Žulj koji je veoma dubok ispod kože. Žulj sam otpisala ali i dalje ne znam šta je od toga i kako da tretiram taj deo. Inače povremeno ume da me svrbi, a baš kad nagazim na taj deo mnogo boli dok u miru nemam nadražaje. Moram priznati da sam pokušala da sama tretiram promenu nakon konsultacije sa prvim lekarom međutim nije bilo efekta ni pozitivnog ni negativnog. Ali danas (nakon tri meseca otkako imam tu promenu) iz nje je iscureo gnoj. Ja sam samo sa površine uklonila suvu kožu alatom za medicinski pedikir i pustila gnoj da izađe, a zatim dezinfikovala hidrogenom asepsolom i alkoholom i nakon toga previla. Molim za bilo kakav savet i pomoć jer ne znam više kome da se obratim hvala!

  Odgovoreno: 05. 06. 2018.

Komentari na pitanje: #157656

  • Dobar dan .imam problem sa palcevima na nogama jer radim i celog dana nosim radne cipele koje su krute i sa gvozdjem..pocinje sve veci bol da ne smem nigde da pipnem..cime mazati i kako to resiti..da napomenem kada struzem i mazem imam osecaj da posle kada obujem radne cipele da je kos gore.hvala.

  • Pozdrav,imam zadebljane koze na samo jednom noznom palcu nakon jednog krugica pojavilo se jos njih par i nakon svakakvih pokusaja samo se vrati.

Ostavite komentar