1. Pitanje broj: #207982

    Poštovanje, pre 2 meseca sam operisala unutrašnju kilu. Imam rez na sredini stomaka. Svesna sam da će mesto reza uvek biti slaba tačka. Preporuka hirurga koji me je operisao je da minimum 6 meseci do godinu dana ne podižem teško, niti imam neke naporne aktivnosti u smislu teretane i teških treninga. Zanima me da li bih mogla da radim vezbe tipa čučnjeva, iskoraka? Da li smem da vozim bicikl? Da li cu posle tih 6 meseci do godinu dana smeti da angažujem trbušnjake? Unapred se zahvaljujem na odgovoru 😊

    Odgovoreno: 08. 02. 2023.
    • Ožiljak na trbuhu posle operacije jeste slaba tačka i nakon težeg fizičkog naprezanje i podizanja većeg tereta može doći do pojave trbušne kile.

      Ako već idete u teretanu nemojte raditi trbušnjake do 6 meseci. savetujem vam da za vreme vežbi u tetetani nosite trbušni pojas koji će vam u znatnoj meri smanjiti rizik od pojave kile.

      Nakon 6 meseci će te moći da radite trbušnjake ali će trajno postojati izvestan rizik od pojave trbušne kile pri teežem radu i podizanju teteta, posebno ako ste gojazni.

Ostavite komentar