1. Multipla skleroza vrtoglavica zamor nesigurnost pri hodu

    Pitanje broj: #60546

    Poslednja 3 meseca imam vrtoglavice, nesigurnost pri hodu i zamor. Interesuje me da li je vrtoglavica posledica progresije multiple skleroze i na koji način bih mogao to da saznam? Razboleo sam se 2000. godine od ms-a. I od tada sam primio 6 pulsnih terapija. 2005. godine u Novom Sadu na institutu za neurologiju, kod prof. Dr. Čongor Nađe, primao sam terapiju bht3009. Želeo bih da pročitam odgovor dr. Dragana Milića.

    Odgovoreno: 08. 05. 2010.
    • Poštovani,
      Nisam ekspert za MS i njen tok, odnosno evoluciju (pitanje treba da bude postavljeno neurologu). Mi smo počeli da radimo u KC Niš liberation proceduru u tretmanu ms-a i to je naša veza sa ms-om. Ovaj novi vid lečenja ms-a je ohrabrujići, ali ne i revolucionarni i to kod onih bolesnika sa ms-om koji imaju kriterijume za postavljanje dijagnoze ccsvi. Rezultati su najbolji kod rr oblika bolesti, a manje dobri kod pp i sp tipa ms-a.
      Pozdrav.

Ostavite komentar