1. Pitanje broj: #5552

  Postovani molim da mi sto pre odgovorite.Moj sin ima 2 godine i skoro sam primetila da mu je jedan skrotum veci lekar mi je rekao da je u pitanju vodena kila.Ona je nekad prisutna a nekad se skroz povuce zavisi od njegove aktivnosti,kad vristi i skace skrotum se naduje i do velicine oraha.Dali postoji mogucnost da se to povuce ili je neophodna operacija i ako jeste kad je najbolje da se to uradi?uplasena sam jer je moj suprug operisao kilu sa jedne strane a sad treba da operise i sa druge pa neznam da li je to nasledno.Unapred zahvalna.

  Odgovoreno: 18. 05. 2008.
  • Postovana Olivera,
   Bice najverovatnije potrebna operacija. Ona zaista nije teska i rutinski se izvodi. Najbolje je da se javite decjem hirurgu na pregled koji ce na osnovu klinickog nalaza dati najadekvatniju procenu. Postoji nasledna predispozicija za nastanak kile pri cemu treba reci da je ovaj defekt trbusnog zida toliko cest da njegovo resavanje predstavlja najcesce izvodjeni hirurski zahvat.

Komentari na pitanje: #5552

  • Vuk todoric 20. 03. 2010.

   Dragi doktore ja sam klinac koji pati od gojaznosti imam 18 godina i imam oko 150 kila ali mi kazu da izgledam ko 120. Sweu u swemu pokusawao sam da skinem tu kilazu ali wolja je ipak slaba u mene. Bio sam na ispitiwanjima i analizama cak imam bolje rezultate od ljudi sa normalnom tezinom i zleo bi da znam za bajpas zeluca i cenu tog poduhwata. Znam da je rizicno ali to je bolje nego ista reci te mi de to mogu da uradim ali postoji mali problem nemem dowoljno lowe za to dali ima neki nacin da se to uradi bez prodaje swega wrednog sto imam po kuci hwala.: )

Ostavite komentar