1. Pitanje broj: #48418

    Postovani, imam dedu koji ima 74. Godine, njegov problem je sto mu se otvaraju rane na nozi, i sto mu otice noga. Jednostavno kada se ta noga previja i kada se da kazem vodi racuna o njoj rane se zataraju, ali se vrlo brzo otvaraju nove, i to traje godinama. Njegov problem vene, to smo konstatovali, ali, moje pitanje glasi: kako leciti taj problem? Imajuci u vidu njegove godine, to je dosta ozbiljno, ali mora da postoji neko resenje, na kraju krajeva, kako se magic johnson izlecio od side? Unapred hvala.

    Odgovoreno: 08. 01. 2010.
    • Poštovani,
      Postoji nacin na koji se vas deda moze izleciti i ja vam preporucujem metodu viseslojne kompresivne bandaze sa tubulkusom (kombinacija nosenja elasticne carape tubulkus i elasticnih zavoja) . Rana se previja na drugi dan i preko zavoja se postavlja carapa tubulkus i elasticni zavoj preko carape. Deda nosi ovaj 'sistem' sve vreme danonocno. Nakon zarastanja rane neophodno je da se carapa nosi i dalje jos najmanje 2 - 3 godine. Takodje savetujem i uzimanje tablete phlebodia 1x1 vise meseci.
      carapa tubulkus je na pozitivnoj listi i dobija se na recept u svim klinickim centrima u srbiji, na vma i u brojnim drugim zdravstvenim centrima.

      ass dr med sc dragan milic

      Pozdrav

Ostavite komentar