1. Pitanje broj: #45812

    Od avgusta imam problem sa uraslim noktima na palcevima a otvorili su se i mali granulomi. Obzirom da sam se porodila u maju, posetu lekaru sam odlagala do pre 5 dana. Do tada sam kod pedikira isekla nokte, koristila povidon jod, alkohol, 3% h2o2, gentamicin mast, ali krvarenje i gnoj ne prestaje. Pre 5 dana hirurg mi je pogledao i rekao da zakazem operaciju. Nemajuci poverenja u njegov odgovor da infekcija i crvenilo oko celog nokta nije nista, otisla sam u lab. I dala bris koji je pokazao da imam stafilokokus aureus veliki broj i da reaguje na eritromicin, ciprocinal, itd, tako da sam popila do sada kutiju ciprocinala od 500mg, jer mi eritromicin smeta zeludcu. Molim vas pomozite mi i dajte savet sta dalje jer ne mi je problem otici kod lekara jer moja beba sada ima 6 meseci. Koliko dugo da pijem ciprocinal i kad da uradim ponovo bris. Hvala unapred

    Odgovoreno: 07. 12. 2009.
    • Poštovana,
      I dalje ce se javljati ovi problemi dok se ne resi problem urastanja noktiju. Nokat je napravio ranu na palcu i posto je stafilokok aureus normalan stanovnik povrsine koze logicno je da je upravo ova bakterija izolovana iz brisa rane. Antibiotik uzimate 5-7 dana a veoma vazno je previjanje rane. Savetujem vam da se podvrgnete hirurskoj intervenciji jer ova intervencija nije teska i definitvno resava ovaj problem.

      ass dr med sc dragan milic
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #45812

    • Nokat na palcu leve noge mi je zadebljan crven otecen i bolan.,povremrno se cedi i gnoj i delova noktaVec dva dana ga tretiram 3%hidrogenom i povidonom . Recite mi koje andibiotike mogu da pijem da smanjim uplalu i gljivicnu infekciju. 

Ostavite komentar